Omeyerék ígérik: visszavágnak a németeknek

Vágólapra másolva!
2007.01.31. 15:27
A nagy francia napilapok a címoldalon hozták a kékek tegnapi 21-18-as győzelmét az olimpiai bajnok horvátok ellen. A legjobb négy közé jutó gall válogatott vitathatatlanul a legjobb meccsét játszotta a németországi vb-n. így a döntőbe jutásért a házigazda németek ellen játszanak csütörtökön. A meccset elemző cikkek szinte egytől egyig Thierry Omeyer szenzációs védéseit (persze fejet hajtva a horvát kapus Alilovic előtt is), a franciák hatásos védekezését és Luc Abalo nyolc találatát emelik ki.
Dzomba és Omeyer hetespráharca
Reuters
Dzomba és Omeyer hetespráharca
Dzomba és Omeyer hetespráharca
Reuters
Dzomba és Omeyer hetespráharca

Szavazás

Melyik csapat nyeri a világbajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Claude Onesta szövetségi kapitány nemcsak a lövések ötvenöt százalékát(!) hárító Thierry Omeyert dicsérte, de a csapatjáték erejét is kiemelte a mérkőzéssel kapcsolatban.

"Nagyon koncentráltunk erre a mérkőzésre és nagyon összeállt a csapat ezen az estén - mondta a találkozó egyik francai hőse, Omeyer. - Végigharcoltuk a mérkőzést."

"Az, hogy a horvátok csak tizennyolc gólt tudnak lőni - mesélt a mérkőzésről mosolyogva Michel Guigou -, ez elég ritkán fordul elő. Nagyon jól védekeztünk és Omeyer is óriási volt a kapuban. Ez lett az eredménye."

"A két kapus szenzációsan védett - szögezte le sokadikként a francia védő, Jérome Fernandez -, és azt hiszem ma a jobban védekező csapat nyert. Még nem ért végett a világbajnokság, vár ránk két mérkőzés. Most pihenünk egy napot az elődöntő előtt."

"A múlt heti németek elleni mérkőzésen hiányzott belőlünk a mostani csapatszellem - válaszolta Le Monde-ben a franciák szövetségi kapitánya. - Remélem, az elődöntőben revansot vehetünk az elszenvedett vereségért, bár a javukra szól, hogy ők hazai pályán játszanak. Addig van egy pihenőnapunk és hála istennek senki sem sérült."

A német és a francia együttes is egy-egy vereséggel lépett tovább csoportjából, a házigazdák az ugyancsak elődöntős lengyelektől, míg a gallok Izlandtól kaptak ki.

A középdöntőben a németek mind a négy mérkőzésüket megnyerve a második helyen jutottak a negyeddöntőbe, míg a franciák három sikerük mellett végül két vereséggel végeztek a csoport negyedik, még továbbjutó helyén.

Claude Onesta kapitány együttese éppen a németektől szenvedett háromgólos - 29-26-os - vereséget a középdöntőben. A szünetre a franciák még csak kilenc dobott gólnál tartottak, miközben tizennégyet kaptak. A negyeddöntőig veretlen horvátok ellen bravúrt bravúrra halmozó Omeyer akkor 11 százalékos hatékonysággal védett...

A francia lövések 57 százalékát követően született gólt, a németeknél ez a mutató 74 százalék volt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik