Nem sikerült a bravúr a Skaliczki- csapatnak

Vágólapra másolva!
2007.01.27. 19:53
Kétgólos vereséget szenvedett a magyar férfi kézilabda-válogatott a németországi világbajnokság középdöntőjében. Skaliczki László csapatát a címvédő spanyolok verték meg 33-31-re, de a mieinknek még így is van esélye a továbbjutásra.
Gál Gyula öt gólt szerzett a mérkőzésen
Reuters
Gál Gyula öt gólt szerzett a mérkőzésen
Gál Gyula öt gólt szerzett a mérkőzésen
Reuters
Gál Gyula öt gólt szerzett a mérkőzésen

A magyar csapat álomrajtot vett, Nagy Lászlóék az első három percben 3-0-s vezetésre tettek szert, sőt Puljezevicset is meg kell említeni, aki bravúrosan védett a találkozó elején.

4-1 után Iker Romero csak büntetőből tudott szépíteni, de ekkor felébredtek a spanyolok, a magyar csapat viszont nem koncentrált eléggé. Egymás után öt spanyol találatát következett, majd Diaz tudta megtörni a mieink hét percen át tartó gólcsendjét.

A spanyol csapat továbbra is eredményesen játszott, a mieink viszont tartották a lépést, Davisék kétgólosnál nagyobb előnyt nem tudtak szerezni.

A magyar csapat főleg Iker Romero és Fonseca játékával szemben volt tehetetlen, ők dobták a spanyol gólok zömét. A félidőre kétgólos spanyol vezetéssel vonultak a csapatok.

A második játékrész Diaz góljával indult, a kubai származású játékosnak szinte végig jól ment a játék. A spanyol csapat azonban Fonseca vezérletével – akit továbbra sem sikerült kikapcsolni – növelte előnyét, a 39. percben már öt góllal vezetett.

A spanyol kapus, Baruffet is jól védett, több komoly magyar lehetőséget is hárított.

Hiába került többször is emberelőnybe a magyar együttes, ezeket nem túl jól használta ki, sőt, egyszer emberelőnyben sikerült két gólt is kapni, és mindössze Iváncsik Tamás tudta bevenni Baruffet kapuját.

Az utolsó tíz percre sikerült feljönnie a magyar csapatnak két gólra, de a döntő pillanatokban megremegett a kéz, a spanyol együttes pedig könyörtelenül kihasználta a lehetőségeit, és újra elment öt góllal, ekkor főleg Alberto Enterrios volt elemében.

A végére kissé kiengedett a címvédő, így a magyar csapat tisztességes eredménye ért el, mivel csak két góllal kapott ki. A továbbjutásra továbbra is megvan az esély, igaz, mivel Dánia 26-24-re megverte az oroszokat, így nekünk Oroszország ellen mindenképpen pontot kell szereznünk.

FÉRFI KÉZILABDA-VB, KÖZÉPDÖNTŐ, II. CSOPORT, 3. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG-SPANYOLORSZÁG 31-33 (15-17)
Mannheim, vezette: Abrahamsen, Kristiansen (norvégok)

MAGYARORSZÁG:
Puljezevics, Fazekas (kapusok), Ilyés 3, Császár, Diaz 8, Mocsai 1, Gál 5, Iváncsik G. 5, Iváncsik T. 4, Tombor, Katzirz, Nagy L. 4, Herbert 1, Vadkerti.
Szövetségi kapitány: Skaliczki László

SPANYOLORSZÁG
Baruffet, Hombrados (kapusok), A. Enterrios 6, Fonseca 7, R. Enterrios 1, Garabaya, Belastegui, Lozano, Perez 1, Davis 6, Garcia 1, Romero 6, Vaquero 2, Tomas 3.
Szövetségi kapitány: Juan Carlos Pastor Gomez
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik