Százszázalékos mérleg némi szenvedés árán

Vágólapra másolva!
2007.01.22. 19:44
A Németországban zajló férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában a Skaliczki László szövetségi kapitány által irányított magyar válogatott három góllal verte Angolát. A továbbjutás szempontjából lényegtelen találkozón a mieink közül csak Mocsai Tamás és Gál Gyula tudott felpörögni az előző két mérkőzés ritmusára, míg a két nagy vereség után nyílt meccset játszó angolaiak vérszemet kaptak.
Gál Gyula nem tudott hibázni: tíz lehetőségéből tíz gólt lőtt
Reuters
Gál Gyula nem tudott hibázni: tíz lehetőségéből tíz gólt lőtt
Gál Gyula nem tudott hibázni: tíz lehetőségéből tíz gólt lőtt
Reuters
Gál Gyula nem tudott hibázni: tíz lehetőségéből tíz gólt lőtt

A mieink két győzelemmel a zsebben, biztos továbbjutóként, Angola két vereséggel biztos kiesőként várta az utolsó csoportmérkőzést.

Az általunk egyaránt legyőzött norvégok és dánok közül előbbiek 28, utóbbiak 19 góllal múlták felül az afrikaiakat.

A tétnélküli találkozón a magyar szövetségi kapitány inkább azoknak a játékosainak adott több lehetőséget, akik eddig kevesebb időt tölthettek a pályán a két győztes mérkőzésen. Ezzel az ő rutinjukat is növelte, valamint felpörgette őket a vb-fordulatszámára - legyen szó még egy ilyen különösebb téttel nem bíró találkozóról -, másrészt az első sort tehermentesítette egy keveset.

Ennek megfelelően a kapuban Fazekas, mezőnyben Tombor, Császár, Mocsai, Gál, Ilyés és Vadkerti kezdett nálunk. Díaz, Nagy László, a két Iváncsik-fivér és Puljezevics bevetésére nem is került sor.

Császár az első támadásból betalált, nem lesz itt gond. Főként úgy, hogy egymás után maradtak ki ellenfelünk lehetőségei, mi viszont Gál és Mocsai találatával már hárommal elhúztunk. Angola 5:10 percnél lőtte az első gólját, majd tartották hátrányukat.

A 20. perc tájékán ennek ellenére héttel elléptünk - különösen Mocsai és Nagy Kornél volt erőteljes és gólerős -, de indokolatlanul, megmagyarázhatatlan szituációkban állíttattuk ki magunkat többször, így a félidőre Angola feljött négyre.

A második játékrészben szinte minden angolai támadás góllal zárult, a kapuba beálló Tatai - csapatunk harmadik, láthatóan motivációs gondokkal küszködő hálóőre - nem találkozott labdával, míg kollégája a túloldalon egyre jobban felpörgette magát.

Életkép a mérkőzésről és a lefújás után
Reuters
Életkép a mérkőzésről és a lefújás után

Nehéz megmondani, az angolai kapus remek második félidőbéli teljesítménye hatott-e társaira, vagy fordítva, ami azonban tény: a hajrá váratlanul szoros lett.

Előnyünk már egyre is csökkent - 22-21 -, de kevéssel később emberhátrányból is három gólt dobtunk, miközben egyet sem kaptunk.

A vb első nyílt összecsapásán játszó afrikaiak a megérkező dán és norvég szurkolók együttes biztatását élvezve - az általunk legyőzött két északi csapat a mi összecsapásunk után egymás között dönti el a csoport másik továbbjutó helyét - életük lehetősége előtt álltak.

Skaliczki kapitány 31-29-nél már idejét is kénytelen volt kikérni, végül Tombor, a hibátlan Gál és Nagy Kornél góljaival csak kiszenvedtük a győzelmet.

Felejtsük el gyorsan ezt a támpontot egyáltalán nem adó mérkőzést és koncentráljunk a következő, első középdöntőbeli mérkőzésre, amelyen ellenfelünk az a cseh csapat lesz, amely hat góllal kapott ki a címvédő spanyol együttestől.

Szavazás

Meddig jut a vb-n a Skaliczki-csapat?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik