Óriási csata után újvárosi siker

Vágólapra másolva!
2007.01.18. 19:50
A női kézilabda NB I 15. fordulójában Debrecenben rangadót nyert a Dunaferr. A házigazda a padlóról felállva többször is egyenlített, végül mégis az újvárosi csapat akarata érvényesült.
A hajrá pillanataiban Ferling büntetőjével dőlt el a mérkőzés
Meggyesi Bálint
A hajrá pillanataiban Ferling büntetőjével dőlt el a mérkőzés
A hajrá pillanataiban Ferling büntetőjével dőlt el a mérkőzés
Meggyesi Bálint
A hajrá pillanataiban Ferling büntetőjével dőlt el a mérkőzés

NB I, nők, alapszakasz:

15. forduló:
Debrecen – Dunaferr 23-25 (9-15)

Szavazás

Melyik csapat nyeri a bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Izgalmas összecsapásnak ígérkezett a Dunaferr debreceni vendégjátéka. A házigazda és a vendéglátó is versenyben van az EHF-kupában, a csütörtök esti bajnoki házigazdája a francia Metz együttesével, a dunaújvárosi alakulat pedig a Kiskunhalassal csap össze a nemzetközi porondon.

Villámrajtot vett a vendégcsapat, a 10. percben 1-7, négy perccel később pedig 3-8 állt az eredményjelzőn. A cívisvárosiak sokáig nem találták Ferlingék hatékony támadójátékának ellenszerét, a vendégek szélről és átlövésből egyaránt eredményesek voltak.

A 20. percben négygólos újvárosi vezetésnél Nagy Ivett ápolása miatt állt a játék, a kényszerszünet némileg felrázta a Debrecent. A 23. percben Őri Adrienn büntetőjét hárította Király Annamária, majd a kipattanó utáni ismétlésnél újabb bravúrt mutatott be a hazai kapus, másodszor is lábbal védett. Hiába kapcsolt rá a DVSC, hat gól megmaradt a hátrányából a második félidőre.

A fordulás után hihetetlen elszántság jellemezte a hajdúságiak játékát, Orbán Annamária vezérletével egyre közelebb került riválisához a vendéglátó. A DVSC védekezésben és támadásban is klasszsokkal felülmúlta első félidei produkcióját, ennek köszönhetően egyenlített a házigazda.

A hajrában újra előnybe került a Dunaferr, de egy-két találatnál nagyobb már nem volt a különbség, a Debrecen rendre feljött, és egalizált.

Két perccel a vége előtt egygólos hátrányban támadhatott az egyenlítésért a Debrecen, az újvárosiak azonban megúszták kapott gól nélkül az akciót.

Megnyugodhattak a vendégek hiszen 1 perc 20 másodperccel a lefújás előtt eggyel vezettek és a labda is náluk volt. Nagy Ivettet csak szabálytalanul tudták megállítani, a játékvezető büntetőt ítélt. A hetest Ferling Bernadett negyven másodperccel a vége előtt a kapu jobb alsó sarkába vágta, ezzel eldőlt a találkozó.

A Debrecennek a Győr elleni kudarc után ez volt a második veresége hazai pályán.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik