Kirsnerék közepes játékkal is szorongattak

Vágólapra másolva!
2007.01.12. 22:13
A női kézilabdázók legrangosabb nemzetközi kupasorozatában, a Bajnokok Ligája küzdelmeiben, a D-csoport második fordulójában Ferencváros kétgólos vereséget szenvedett az osztrák Hypo vendégeként. Rövid kapkodás után a házigazdák beállóból szereztek vezetést a második perc végén, de Mraviková szélről egyenlíteni tudott egy perccel később.
Kirsner Erika ezúttal is hozta magát
Czerkl Gábor
Kirsner Erika ezúttal is hozta magát
Kirsner Erika ezúttal is hozta magát
Czerkl Gábor
Kirsner Erika ezúttal is hozta magát

Bajnokok Ligája, nők:

D-csoport, 2. forduló:
Hypo (osztrák) – Ferencváros 32-30 (18-14)

Tóth betörésből újabb vendéggólt szerzett, így a népligetieknél volt az előny. A mérkőzésen először és mint később kiderült, sajnos utoljára.

A ferencvárosi kapuban kezdő Haris hetest védett ugyan, de ebből előnye nem sok származott a Ferencvárosnak. Hét perccel a találkozó kezdését követően még csak két-két gólt lőttek a csapatok.

Nagy rohanás, kapkodás jellemezte mindkét együttes játékát, amelyet emiatt sok hiba tarkított, kevés kapura tartó lövéssel.

Aztán beindultak a játékosok, nem hiába vonultatott fel a két csapat klasszisokat. A nyolcadik perc végén hiába került emberelőnybe a zöldben játszó népligeti gárda, nem sikerült meglépnie a még hátrányban is gólt szerző hazaiaktól.

Miután kiegészültek, azonnal átvették a vezetést az osztrákok, akik 7-6-os vezetésük után lőtt két góljukkal megléptek hárommal. Uhraková góljával ugyan 11-11-nél még utolérte a hazaiakat Németh András csapata, ám a Hypo a hajrában bedarálta ellenfelét és a szünetre négygólos előnyre tett szert.

A második félidő nem kezdődött túl biztatóan a ferencvárosiak számára. Akadozott a támadójáték, az osztrákok pedig hátrányból is két gólt(!) szereztek. Kezdett kínossá – hétgólos – válni a különbség, de a ferencvárosiakat nem olyan fából faragták.

Pastrovics elkapta a fonalat a kapuban, és nem mellékesen pár labdát, míg támadásban két szélsőjük, Kirsner és Mraviková befutásaikkal rendre zavart okozott a hazai védelemben. Egygólos Hypo-vezetésnél az FTC-nek két lehetősége is adódott az egyenlítéshez, ám hibáztak.

Kétgólos osztrák vezetésnél Tóth Tímea két belőtt büntető után a harmadikat kihagyta, így 3:30 perccel a vége előtt a Hypo hárommal meglépett.

A hajrá hozott még néhány Pastrovics-bravúrt, illetve két újabb Kisrner-találatot, a vége azonban kétgólos Hypo-győzelem lett.

Az osztrákok nem túl lehengerlő játékkal verték a szintén közepesen teljesítő zöld-fehéreket.

A Ferencváros a macedón Szkopje legyőzése után kapott ki, míg a Hypo a dán Slagelse idegenbeli sikert követően hazai pályán újabb győzelmet könyvelhetett el.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik