Izgalmas, fordulatos hajrá

SZÉKELYHIDI JÁNOS, SZIRMAI GYÖRGYSZÉKELYHIDI JÁNOS, SZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2005.02.27. 22:30
Címkék
A Cornexi pénztárosa már a kezdő sípszó előtt elégedetten dőlhetett hátra, hiszen a bajnokság eddigi részében - a kupamérkőzéseket is beleértve - még sosem váltottak ennyi jegyet a hazai csillagok mérkőzésére, mint ezúttal.Szabó Edina, a Cornexi edzője a bemelegítés megkezdése előtt örömmel újságolta, hogy - a műtétje után lábadozó Vámos Boglárka kivételével - minden játékosa harcra kész.
A fehérváriak ifjú tehetségével, Szabó Valériával (középen) többször meggyûlt a bajuk a dunaújvárosi védôknek (fotó: Danis Barna)
A fehérváriak ifjú tehetségével, Szabó Valériával (középen) többször meggyûlt a bajuk a dunaújvárosi védôknek (fotó: Danis Barna)
A fehérváriak ifjú tehetségével, Szabó Valériával (középen) többször meggyûlt a bajuk a dunaújvárosi védôknek (fotó: Danis Barna)
A fehérváriak ifjú tehetségével, Szabó Valériával (középen) többször meggyûlt a bajuk a dunaújvárosi védôknek (fotó: Danis Barna)
A fehérváriak ifjú tehetségével, Szabó Valériával (középen) többször meggyûlt a bajuk a dunaújvárosi védôknek (fotó: Danis Barna)
A fehérváriak ifjú tehetségével, Szabó Valériával (középen) többször meggyûlt a bajuk a dunaújvárosi védôknek (fotó: Danis Barna)


A Dunaferr mestere, Kiss Szilárd nem számíthatott ezen a mérkőzésen sem a sérült Radulovics Bojana, Nagy Ivett és Lovász Zsuzsa játékára, míg Bohus Bea vállalta a rangadót.

Zsúfolásig telt ház előtt, fantasztikus hangulatban a hazaiak kapitánya, a Dunaferr BL-győztes gárdájának egykori ásza, Siti Bea vállalta magára az első akció befejezését (1-0). Az ellentámadás Pálffy lövésével fejeződött be, a szélső azonban vonalra lépett.

Az első perctől óriási iramot diktált mindkét gárda. A félidő közepén az "összedrótozott" Bohust is pályára küldte Kiss Szilárd. A Dunaferr a huszadik percben vezethetett volna először, ám Tápai másként gondolta (6-5). Pigniczki előbb beszédért kapott kétperces kiállítást, majd a hazaiak hétméteresénél a szaggatott vonalra lépett, s újra a kispadra kényszerült.

Tápai már negyedik gólját szerezte (8-6), majd a Dunaferr került emberelőnybe és Németh Helga második gólját szerezve szépített, Vincze pedig egyenlített (8-8). Az addig csak védekező Pigniczkit előbb bal, majd jobbátlövőként is bevetette Kiss Szilárd. A két kapus, Pálinger és Sugár is szenzációs védésekkel csillogott.


Mit ér ez a pont?

Szabó Edina, a Cornexi edzôje:
Nagyon örülök a döntetlennek. Azt hittem, a végén kikapunk, de a lányok fantasztikusan küzdöttek. A négy közé jutáshoz feltétlenül kellett ez a pont…

Kiss Szilárd, a Dunaferr edzôje:
Sok hiányzónk miatt nem mindig tudunk megfelelôen gyakorolni, az ifisták még nem tudják pótolni meghatározó embereinket. Másrészt pályára lépô kulcsembereink közül is néhányan visszafogott teljesítményt nyújtottak, ami elgondolkodtató. Küzdelmes mérkôzés volt, s jelenlegi állapotunkban a döntetlen jó eredménynek mondható.
A második félidőre zseniálisan változtatott csapatán Szabó Edina. Korgyuk lett a jobbszélső, míg Balogh Bea eggyel beljebb húzódott. A Dunaferrt évekig erősítő, majd az osztrák Hypóban is maradandót alkotó "BB" 12 perc alatt hat (!) gólt szerzett csapata hét találatából. Ráadásul emberfogással "kivette" a vendégek kulcsembereit: hol Kindlt, hol Németh Helgát. Sugár parádésan védett, az ellenakcióból Korgyuk betalált (22-19).
A következő Dunaferr-támadásnál Bohus és Csernus kapott páros kiállítást. Pigniczki kilenc perccel a befejezés előtt már a harmadik kétperces büntetését töltötte, vagyis kulcsemberét veszítette el a Dunaferr. A hazaiak egyre többet figyelték az órát, majd Siti révén 23-20 lett az állás. Öt perccel a befejezés előtt, Pálinger káprázatos védései után hosszú, elkeseredett hajrát indított a Dunaferr. Kindl ötödik gólját lőtte, a túloldalon Korgyuk mellédurrantott, majd Németh Helga két perccel a lefújás előtt egyenlített (24-24).

A nyitott védekezésre váltó Dunaferr agilis zavarója, Gáspár szerzett labdát, és Bohus révén először vezetett a vendégegyüttes (24-25). Pattanásig feszült a hangulat, és a hazaiak reményei már-már veszni látszottak, mert a Cornexi-akció Csernus támadó szabálytalansága miatt elakadt. Csak 17 másodperc volt hátra, a Dunaferr támadhatott, s Kiss Szilárd időt kért.

A hazaiak még ebben a reménytelennek tűnő helyzetben sem adták fel, és a bizonytalankodó újvárosiak elveszítették a labdát. Szinte a lefújás pillanatában, de még idejében, Tápai egyenlített.
A Cornexi szinte végig vezetett, ám a határtalan lelkesedéssel küzdő Dunaferr a végén megszerezhette volna mindkét pontot. A végeredmény igazságos.

Szavazás

Ki nyeri meg a női kézilabda-bajnokságot?

---- Lőw Andrea:
- Nyerhettünk volna, ki is kaphattunk volna, úgyhogy a pontnak mindenképp örülnünk kell. A csapatban már nagyon régen benne volt ez a jó eredmény. Fehérvárnak ajánljuk ezt a meccset is.

Sugár Tímea:
- Fantasztikusan küzdött a csapat, s örülök, hogy itt játszhatom. Rendkívül nehéz meccs volt, úgy érzem, végig volt tartásunk. Egyenlő ellenfelei voltunk a Dunaferrnek.

Pálinger Katalin:
- Nagyon sajnálom, hogy így alakult a mérkőzés vége. A küzdőszellemünkkel nem volt baj, sajnos egy buta hiba miatt elveszítettünk egy pontot.

Pigniczki Krisztina:
- Nehéz higgadtan beszélnem, hiszen harmadik kiállításom miatt idő előtt be kellett fejeznem a mérkőzést. A végén kezünkben volt a lehetőség, de nem tudtunk élni vele. Az egy ponttal nem vagyok elégedett, győzni jöttünk Fehérvárra. ---- GYÔRI GRABOPLAST ETO KC - BP. K. SPARTACUS 37-24 (16-13)
Győr, 1400 néző. V: Ágnecz, Sipos

GYÔR: Herr - Bódi 2, Mehlmann 3, Bradeanu, DJOKICS 7, Gogirla 1, GÖRBICZ 8 (3). Cs: Petróczi (kapus), MÖRTEL 5, Belső 3, Temes 2, Kovacicová 3, BORBÁS 3, Szamaránszky. Edző: Róth Kálmán

SPARTACUS: HOFFMANN K. - Nagy A. 1, Pőcze 4,Víglási 2 (2), BORKOWSKA 7, Andrási, Gálhidi. Cs: Körmöczi (kapus), VESZELI 8, Szucsánszki, Balog, Halmai, Rózsa 2. Edző: ifj. Kiss Szilárd
Az eredmény alakulása. 4. p.: 3-0. 11. p.: 5-6. 23. p.: 10-11. 25. p.: 12-11. 33. p.: 19-14. 40. p.: 26-16. 46. p.: 30-16
Kiállítások: 6, ill. 12 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 3/2

A győri csapatból különböző okok (betegség, sérülés) miatt hiányzott Sirina, Vérten, Bognár, Juhász és a találkozó jelentős részében Bradeanu és Gogirla sem volt a pályán. A Szpari kapujában a Győrből igazolt új hálóőr, Hoffmann Kitti bravúrt bravúrra halmozott. A fordulás után összekapta magát a győri csapat, tíz perc leforgása alatt tízgólos előnyt szerzett.


DVSC LISS-HÓDMEZÔVÁSÁRHELY 23-21 (12-8)
Debrecen, 1400 néző. V: Jancsó, Marczinka

DVSC: Vorozscova - CSÁKI 4, Borók 3, Orbán 3, Madai 1, Szűcs 5, Ariton 4. Cs: Kolsofszki (kapus), Rácz E. 1, Latakaité 2, Sütő M. Edző: Laurencz László

HÓDMEZÔVÁSÁRHELY: Plasinszkaja - Mucsi, Jókai 1, Gaál 1, Sipos, Wolf 3 (3), Kósa 2. Cs: Szabó K. (kapus), JENÔFI 11, Nyikolajenko 3, Kocsis. Edző: Pánczél Barabás
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 2/0, ill. 3/3

A debreceniek végig vezetve nyertek ugyan, ám a vendégek nyílttá tették a mérkőzést. Különösen Jenőfi volt elemében.



Férfiak

CSÖMÖR KSK - FOTEX KCV 24-41 (12-19)
Csömör, 600 néző. V: Kisfalvi, Péli

CSÖMÖR: Zsembery - Hidler 2, ELEK 7 (1), Jakab 4, Kende 1, HÍMER 6 (1), Varga P. 4 (3). Cs: NEMES (kapus), Márkus, Czina, Varga Á. Edző: Adorján Gábor

VESZPRÉM: PERGER - Kertész 3, GÁL 7, Csoknyai, Lusnyikov, Díaz 6, Iváncsik G. 2. Cs: LAZAROV 7 (1), Eklemovics 5, Buday 2 (1), PÁSZTOR 7, Putics 2 (1). Edző: Zdravko Zovko

Az eredmény alakulása. 11. p.: 5-5. 17. p.: 6-11. 20. p.: 7-14. 30. p.: 11-19. 41. p.: 14-26. 53. p.: 20-36. Kiállítások: 2, ill. 8 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 7/3

A lelkesen küzdő hazai együttes az első negyedórában még szorossá tudta tenni az állást, utána azonban a bajnoki címvédő félgőzzel játszva is biztosan növelte a különbséget.




Tudósított: Havasréti Béla (Győr), Kiripolszky Tamás (Debrecen), Rédei János (Csömör)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik