Ezúttal sem kegyelmeztek

FÜREDI MARIANNE, SIMON JÓZSEFFÜREDI MARIANNE, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2005.01.15. 22:59
Címkék
A dabasi sportbarátokat cseppet sem befolyásolta, hogy a magyarok szerdán, Nicosiában 27 góllal győztek Ciprus ellen az Európa-bajnoki előselejtező 3. fordulójában.
A kézilabda helybéli hívei - miként Kenyeres József főszervezőtől, az egykori válogatott klasszistól megtudtuk - már a hét közepén elővételben megvásárolták az összes belépőt, és a találkozó előtt egy órával már javában hangoltak a műsorközlő vezérletével.
A magyarok hatalmas utazótáskákat cipelve érkeztek az új, remekül felszerelt, minden igényt kielégítő csarnokba. A sok holmit azért cipelték magukkal, mert egy hete úton voltak: a múlt vasárnapi, minszki győzelmük után Ciprusra repültek, majd onnan pénteken Dabasra érkeztek. "Fárasztó hét áll mögöttünk, de a dabasi közönség szeretetét és kitartását mindenképpen jó játékkal, gálamérkőzéssel szeretnénk meghálálni" - vélekedett a találkozó előtt Buday Dániel.
Szente Gábor kapus még Ciprusra emlékezett. "Sokkal jobb körülmények között edzhettünk és játszhattunk Nicosiában, mint Fehéroroszországban, ráadásul a mérkőzést követő napon pihenhettünk, relaxálhattunk, ami - valljuk be - ránk is fért" - mondta a szegedi hálóőr, aki szerint nem is a mérkőzéssorozat, inkább a hosszú utazgatások fáradalmait kellett kipihenniük a mieinknek. A szombaton kimaradó Józsa Máté kissé szomorúan figyelte társai bemelegítését. "Aligha lesz gyilkos csata - mondta -, de mégis csak jobb lenne játszani."

Skaliczki László szövetségi kapitány érthetően nyugodtan nézett az edzőmérkőzésnek ígérkező csata elé: "Ellenfelünknek Nicosiában csak felvillanásai voltak, és eddig nem szerzett pontot a csoportunkban - mondta a mester. - Pedig akadnak tehetséges fiataljaik, akik egy az egy ellen ügyesen játszanak. A félidők végét azonban nem bírják erővel. Mind az első, mind a második játékrész hajrájában nyolc-kilenc gólt kaptak, és erre csak egy-egy találattal válaszoltak. Nekünk sikerültek a lerohanásaink, és kapusaink is remekeltek. Hasonló teljesítménnyel most is elégedett lennék, és a remek közönség támogatását is meghálálnánk a látványos diadallal."
Mezei János csapatvezető azt hangoztatta, hogy a fiatal, átalakuló magyar válogatott nagyszerűen, a várakozásnak megfelelően menetel az Európa-bajnoki előselejtezőben, amelyből nem lehet kérdéses a továbbjutása. "Már csak az a kérdés, hogy a világbajnokságon szereplő gárdák közül melyikkel hoz össze bennünket Fortuna a februári, tunéziai sorsoláson" - mondta Mezei János, aki hozzáfűzte, szerencsés esetben (az előselejtező legjobbjaként) a mieink kiemeltek lehetnek, vagyis nem világbajnoki résztvevővel találkoznak a júniusi selejtezőben.
Katzirz Dávidot 25. válogatottsága alkalmából köszöntötte Katona Sándor, az MKSZ versenybizottságának elnöke.
A fergeteges magyar kezdést kis hullámvölgy követte, és csak Fazekas kapus bravúrjának köszönhették a mieink, hogy 5-4-nél Ciprus nem egyenlített. Aztán összekapták magukat a magyarok, és elképzelésüknek megfelelően kézilabda gálával szórakoztatták a nagyérdeműt.
Nagy László és Buday Dániel vezérletével egyéni akciókat, ügyes és gördülékenyen végrehajtott csapatfigurákat, úgynevezett dupla kínait mutattak be támadásban, ugyanakkor védekezésben szinte meg sem kellett izzadniuk. A roppant lelkes vendégek dicséretesen küzdöttek mindaddig, amíg bírták erővel. Mindent megtettek, hogy ne szenvedjenek megsemmisítő különbségű vereséget, ám taktikai és technikai képzettségük, repertoárjuk messze elmaradt a magyarokétól.
Válogatottunk négy mérkőzésen négy győzelmet aratott, és a jövő héten az Olaszország elleni két találkozóval fejezi be az Eb-előselejtezők küzdelemsorozatát.

Mi volt a csata legfőbb haszna?
Skaliczki László
Ôszintén meg kell mondanom, az eddigi négy mérkőzésből ezen a találkozón nyújtotta a legszerényebb teljesítményt együttesem. Cipruson minden sikerült a házigazdák ellen, Dabason viszont túl sok bakit követtünk el. Ezúttal a gyors indításaink sem úgy sikerültek, ahogy szerettük volna. A keret tagjai hétfőn Budapesten találkoznak, és csatlakozik hozzájuk a győri Tatai Péter, valamint a lőrinci Frey Tamás. Két szegedi mezőnyjátékos, Laluska és Ilyés viszont hétfőtől már klubcsapatában edz tovább. ---- M ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik