Minszkben gyakorolt Skaliczki László csapata

F. M., S. JF. M., S. J
Vágólapra másolva!
2005.01.08. 22:25
Címkék
A fehéroroszok elleni csütörtöki, dabasi diadalt (38-31) követően rövid pihenőre hazarohantak a válogatott tagjai, majd pénteken már Budapesten találkoztak.
Szombaton Frankfurton át elrepültek a fehérorosz fővárosba, ahol este már átmozgató és taktikai edzésen gyakoroltak. Minszkben vasárnap az Európa-bajnoki előselejtező csoportküzdelmeinek második fordulójában lépnek pályára Skaliczki László szövetségi kapitány tanítványai, akik közül ezúttal hiányzik Császár Gábor (a Dunaferr kitűnősége gyulladásos betegsége miatt az első összecsapáson sem léphetett pályára).
"A dabasi meccsen beigazolódott a sejtésünk, hogy a fehérorosz gárda lesz a legveszélyesebb vetélytársunk a csoportban - mondta Skaliczki mester. - Az első találkozón mindkét csapat kevés technikai hibával játszott, igyekezett biztos helyzetig járatni a labdát a felállt védelemmel szemben. Ellenfelünkhöz hasonlóan mi is arra ügyeltünk, hogy támadásépítésünkbe a lehető legkevesebb hiba csúszszon, és ezt az elképzelést többnyire megvalósítottuk."

Szente Gábor, a Szeged kapusa vasárnap a minszki közönséget is elbûvölheti, igaz, a fehérorosz szurkolók nem örülnének bravúrjainak (Fotó: Czagány Balázs)
Szente Gábor, a Szeged kapusa vasárnap a minszki közönséget is elbûvölheti, igaz, a fehérorosz szurkolók nem örülnének bravúrjainak (Fotó: Czagány Balázs)
Szente Gábor, a Szeged kapusa vasárnap a minszki közönséget is elbûvölheti, igaz, a fehérorosz szurkolók nem örülnének bravúrjainak (Fotó: Czagány Balázs)
A kapitány szavait a mérkőzés statisztikája is alátámasztotta. Ennek egyik adata: a magyarok 12 leindítása közül 11 zárult góllal. A kissé álmos kezdést követően biztos sikert arattak Nagy Lászlóék, s ezt az eredményt a két csapat kapusai közötti különbség is döntően befolyásolta. Szente Gábor a hetedik percben állt be, és ettől kezdve bravúros védéseivel lendületet adott társai támadásainak is.
"A védekezésünkben akadtak hiányosságok, amelyeknek a kiküszöbölésére különösen kell figyelnünk vasárnap - folytatta Skaliczki László. - Vetélytársunk kilenc lövésünket sáncolta, míg nekünk ez csak kétszer sikerült. A büntetőket mindkét csapat jól lőtte. Együttesünk taktikai fegyelme több mint elfogadható volt, eltekintve azoktól a felesleges szabálytalanságoktól, amelyek miatt végül tizennyolc perc kiállítással fejeztük be a csatát. A fehéroroszok mindössze hat percig kézilabdáztak emberhátrányban."
Minszkre főleg azt a motiváltságot, remek csapatszellemet és küzdeniakarást kell átmentenie legjobbjainknak, amellyel megörvendeztették Dabas sport-szerető közönségét. (A Ciprus elleni szerdai idegenbeli találkozó visszavágóján, szombaton újra a dabasi közönség segítheti a fiúkat az újabb sikerhez.)
"A vasárnapi csatát is bírnunk kell erővel - tervezgette a visszavágó taktikáját a mieink mestere. - Nagy Lászlóra ismét fontos szerep vár, és Buday Dánieltől is kiemelkedő teljesítményt várok. Ôk ketten jól fogták össze társaikat, s emellett sok gólt lőttek. Védekezésben az egyik legfőbb feladatunk az lesz, hogy megakadályozzuk a fehérorosz beállós és a két átlövő játékkapcsolatát, mert ellenfelünk taktikája erre épül. Szinte biztos, hogy az iram újra óriási lesz, elképzelhető, hogy a csapatonkénti támadások száma meghaladja a hatvanat. Ebben a robogásban csak akkor lehetünk eredményesek támadásban és hatékonyak védekezésben, ha az első perctől az utolsóig maximálisan összpontosítunk. Hatalmas a bizonyítási vágy a hazaiakban, akik az SZKA Minszk csarnokában rendezik meg a viszszavágót. Ez a csarnok egyedül Herbert Gábornak ismerős, ő a Győrrel európai kupamérkőzést játszott itt."
A magyar csapatban egyöntetű a vélemény: óriási küzdelemben dől el a két pont sorsa vasárnap, vagyis együttesünk ezúttal sem számíthat könnyű győzelemre. A célja mégis az, hogy hétfőn immár négy ponttal a zsebében utazzon tovább Minszkből Ciprusra. ---- A ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik