Kemény napok Debrecenben

BERECZKY ATTILA, KIRIPOLSZKY TAMÁS, JAKAB LAJOSBERECZKY ATTILA, KIRIPOLSZKY TAMÁS, JAKAB LAJOS
Vágólapra másolva!
2004.11.30. 22:17
Címkék
"Két nap múlva kezdődik az Európa-bajnokság, szurkoljatok nekünk" - mondta Ferling Bernadett a keddi edzés után, senki nem hívta fel a kiváló dunaújvárosi irányító figyelmét arra, hogy egy hetet tévedett. Az Eb-visszaszámlálás ugyanis már tényleg a vége felé közeledik, s az eseményről közvetítő MTV stábja a felvezető széria utolsó darabjait vette fel a debreceni tréning után.
Nagy Ivett mosolyogva ugyan, de kissé húzódozott a kamerától. "Nem mondhatnám inkább azt, hogy Marika néni, új mezeket kaptunk" - utalt a balszélső az olimpia előtt a csapattal készített mosóporreklámra. Aztán persze kamerába mondta a neki rendelt napot és számot - új mezek nélkül.
Ezek az esetek is mutatják, hogy a magyar válogatott remek hangulatban készül a kontinensviadalra, s bár közeledik a rajt, Kiss Szilárd szövetségi kapitány még nem lazított az edzések feszességén. "A hétfő nagyon kemény volt, három edzés, plusz konditerem - elevenítette fel a debreceni hét első napjának történéseit Ferling Bernadett. - Délután ráadásul fiúk ellen játszottunk, nem volt megállás a pályán." A csapat a felkészülés harmadik hetét kezdte meg a hajdúsági megyeszékhelyen, ahol csütörtökön nyilvános meccset játszik Románia ellen, pénteken pedig zárt kapuk mögött gyakorol egymás ellen a két válogatott.
"Minden tökéletes Debrecenben, közel van a szállásunk a csarnokhoz, vendéglátóink nagyon figyelmesek, s az sem mellékes szempont, hogy az egyik leendő Európa-bajnoki helyszínen léphetünk pályára Románia ellen" - mondta Kiss Szilárd.

Az év játékosának frissen megválasztott Pálinger Katalinra és társaira még nehéz napok várnak az Eb-rajtig (Fotó: Meggyesi Bálint)
Az év játékosának frissen megválasztott Pálinger Katalinra és társaira még nehéz napok várnak az Eb-rajtig (Fotó: Meggyesi Bálint)
Az év játékosának frissen megválasztott Pálinger Katalinra és társaira még nehéz napok várnak az Eb-rajtig (Fotó: Meggyesi Bálint)
A lányok hétfőn és kedden a Hódos Imre sportcsarnokban gyakorolhattak, szerdán viszont beköltöznek a magyar válogatott középdöntős találkozóinak otthont adó Főnix-csarnokba. Az ország második legnagyobb fedett sportlétesítményében a két évvel ezelőtti átadás óta eddig még csak nézőként jártak kézilabdázók, úgyhogy Kiss Szilárd tanítványai sportági történelmet írnak a héten. A kézilabdázók közül Szűcs Gabriella lehet az első debreceni, aki pályára lép a hazai arénában, hiszen a DVSC játékosa ezen a héten csatlakozott a válogatott kerethez. Igaz, a 20 esztendős átlövőnek lesz bőven programja ezekben a napokban, mert hétfőn és kedden edzett a válogatottal és klubjával is, szerdán elutazik csapata hódmezővásárhelyi Magyar Kupa-meccsére, csütörtökön pedig címeres mezben vár rá fellépés.
"Nagyon örülök, hogy együtt lehetek a válogatott kerettel, annak pedig külön, hogy Kiss Szilárd elégedett a munkámmal - mondta a Loki kézilabdázója. - Igyekszem mindkét fronton helytállni, remélem, senkinek sem okozok csalódást!"
Amikor Pádár Ildikó tavaly abbahagyta az aktív játékot, nem gondolta volna, hogy ilyen hamar visszacsöppen az oly sokszor átélt novemberi felkészülés, karácsony előtti világverseny ritmusába.
"Alig egy éve kezdtem el edzősködni, s máris a válogatott mellett lehetek, ez óriási feladat és hatalmas megtiszteltetés - mondta az egykori ferencvárosi kedvenc, aki a zöld-fehéreknél is pályaedző. - Remek a hangulat a lányok között, már alig várjuk, hogy elkezdődjön az Európa-bajnokság!"

Szavazás

A 3. helyért játszik női kéziválogatottunk a hazai Eb-n. Mi lesz?

---- P ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik