Harminc nap

SIMON JÓZSEF jegyzeteSIMON JÓZSEF jegyzete
Vágólapra másolva!
2004.07.11. 21:29
Címkék
Sinka László MKSZ-főtitkár nem fejtette ki, mire gondolt, amikor Farkas Ágnes kikérési ügyében bizonyos hiányos információkat említett. Ezért a történtek ismeretében is csak találgathatunk.
Elképzelhető, hogy arra gondolt, Farkas kikérése, illetve a kiadandó évi 30 nap elosztása az utóbbi hetekben sűrű levélváltásokkal járt, és eközben valahol (talán Aalborg és Budapest között?), valamiért (talán kimondatlan érdekek vagy lelki hadviselés miatt?) elsikkadt, hogy a játékos az olimpiai felkészülés első két hetében a szabadsága terhére edzett a keretben Tatán és Roglán. Magyarán a 30 napból egyet sem vett igénybe, ezért a szabályok szerint mostantól az olimpiáig itt lehetne a Mocsai-keretben.
Más kérdés, hogy miként készül(ne) a decemberi Eb előtt. Igaz, ennek a kérdésnek a megoldására az Aalborg korábban adott Farkasnak méltányossági javaslatot, de immár erről sem hallani.
Messzebb mutató felvetések, de talán mégis idetartoznak:
1. Van-e EHF-szabály arra, hogy az évi 30 napot miként lehet/kell elosztani?
2. A 30 nap kiadásáról (egyben, több részletben) egyezkedhet-e a klub a kikérő szövetséggel, avagy csak tudomásul veszi és teljesíti az igényt?
3. Netán a kialakult szokások, a kölcsönös érdekeken alapuló, civilizált megegyezések a mérvadóak?
4. Miként intézik ezt más országok szövetségei a magyar klubokkal?
A legjobb lenne, ha a kérdések – amelyek nem vetődtek fel a női és a férfikeret többi légiósa kapcsán – egy csapásra megoldódnának egy-két napon belül, s Farkas Ágnes visszatérhetne a keretbe. Mindegy, kinek a jóvoltából!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik