Rangadó a bajnoki bronzért

A. A., SZ. GY.A. A., SZ. GY.
Vágólapra másolva!
2004.05.04. 22:45
Címkék
A rájátszás bronzrangadóján, szerdán a Dunaferr az újra a honi elitben vitézkedő, patinás Carbonex-Tatabányát fogadja. Az összecsapás különleges csemegét ígér, ráadásul a csata előtt kisebb ünnepséget is szervez a házigazda klub, amely elbúcsúztatja az aktív játéktól láb- és deréksérülései miatt visszavonuló Kuzmicsov Szergejt.
Az NSO ajánlja:

Rájátszás, alsóház
Rájátszás, felsőház
Az alapszakasz eredményei

Bajnoki adatbank

Kézilabda-fórumaink


Szavazás

Ki nyeri a férfi NB I-et?

Írja be az itt látható számot!

Írja be az itt látható számot!
Az NSO ajánlja:

Rájátszás, alsóház
Rájátszás, felsőház
Az alapszakasz eredményei

Bajnoki adatbank

Kézilabda-fórumaink


Szavazás

Ki nyeri a férfi NB I-et?

Írja be az itt látható számot!

Írja be az itt látható számot!
"A kiváló irányító oszlopa volt a 2000-ben bajnoki címet szerző és KEK-döntőbe jutó Dunaferrnek, és bekerült a magyar válogatottba – mondta Bene Gyula szakosztály-igazgató. – Megérdemli, hogy méltó módon köszönjünk el tőle. A szerdai találkozó előtt a szövetség, a város és több szponzorunk képviselői köszöntik őt, majd visszavonultatjuk a hármas számú mezt, amelyben játszott. Szurkolóink ebből az alkalomból ingyen jöhetnek be a csarnokba, és reményeink szerint megtöltik a nézőteret."
A mérkőzésen jelen lesz a következő évadra Szlovákiából igazolt szupertehetség, Marjan Kleis, aki ez alkalomból kapja meg új, dunaferres mezét.
Az ördöngös cseleiről és csupa szív játékáról közismert Kuzmicsov karrierje az orosz MAI Moszkvában és CSZKA Moszkvában kezdődött, majd 1991-ben a Komlói Bányászban, két év múlva Nagykanizsán, újabb két esztendő elteltével pedig a Dunaferrben folytatódott.
– Kezdettől nagyszerűen éreztem magam ebben az országban – mondta a 37 éves csillag. – Már Komlón felvetődött a honosításom gondolata, de csak a Dunaferrből lettem válogatott. Mindig minden meccset meg akartam nyerni, és ez a felfogásom mit sem változott.
– Mi marad a legszebb emléke?
– A Dunaferr bajnoki címe. Abban a csapatban csupa kiváló játékos szerepelt, élmény volt közöttük kézilabdázni. Marosival vagy Kertésszel nem sokat kellett beszélni, szavak nélkül is értettük egymást, de korábban Szergej Tolsztihhal is remekül tudtunk kombinálni. Szép sorozatot produkáltunk 2000-ben a KEK-ben, és majdnem kupagyőztesek lettünk a spanyol Pamplona ellen. Szép emlékeket őrzök a magyar válogatottban játszott mérkőzésekről is.
– Szomorú emléke is akad?
– A Bajnokok Ligája. A Barcelona és a Montpellier ellen balszerencsések voltunk, nem tudtunk továbblépni a csoportból.
– Kik voltak a legnagyobb ellenfelei?
– A spanyol csapatokat már említettem, idehaza a veszprémiek ellen volt mindig a legnehezebb dolgom.
– Mi következik a játékos-pályafutása után?
– Edzőként eleinte szeretnék fiatalokkal dolgozni Újvárosban. Kezdő lennék a szakmában, ezért alulról indulva kell végigjárnom a ranglétrát. Lehet, hogy játékosok képviseletével is foglalkozom majd, hasznosítva nyelvtudásomat és a sportágban eltöltött sok évet. Orosz és ukrán játékosoknak tudnék segíteni. Ha lehet, Dunaújvárosban dolgoznék továbbra is.
– Pályára lép a szerdai rangadón?
– A héten edzettem, de nagyon fájt a térdem. Azért biztosan pályára lépek, de ez a mérkőzés már nem rajtam múlik. Kolics János edző csapatának feltétlenül győznie kell és akkor megszerzi – pontosabban megszerezzük – a bronzérmet. Nekem ez lenne a legszebb búcsú.

Tv: a Dunaferr–Tatabánya mérkőzést 18 órakor közvetíti a Sport1 csatorna
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik