Nincsenek csodák

KERESZTÚRI GYULAKERESZTÚRI GYULA
Vágólapra másolva!
2004.03.19. 22:07
Címkék
A váci Ilyés és társai nem tettek csodát (Fotó: Czagány Balázs)
A váci Ilyés és társai nem tettek csodát (Fotó: Czagány Balázs)
A váci Ilyés és társai nem tettek csodát (Fotó: Czagány Balázs)
A váci Ilyés és társai nem tettek csodát (Fotó: Czagány Balázs)
A váci Ilyés és társai nem tettek csodát (Fotó: Czagány Balázs)
A váci Ilyés és társai nem tettek csodát (Fotó: Czagány Balázs)
Női KEK-negyeddöntő
Visszavágó
Váci NK–Hypo NÖ (osztrák) 26–30 (11–14)

Vác, 700 néző. V: Hascik, Otapka (szlovákok)
VÁC: Gridnyeva – Berta 1, HORNYÁK 3, ILYÉS 4, Ôri 1, MÁTYÁS 15 (5), Farkas. Cs: Juhász (kapus), Gráner, Szentes 1, Tóth K. 1. Edző: Vura József
HYPO: Krivorucsko – Nascimento 4, Sinkarenko 2, BILOBRK 8 (1), Spiridon 1, Piedade 2, Rotis 4. Cs: Sanko (kapus), Budecsevics, Vijunaité, Löwy 2, Engel, DRONICS 6 (2), Horacek 1. Edző: Jurij Klimov
Az eredmény alakulása. 7. p.: 3–2. 17. p.: 4–8. 21. p.: 6–11. 26. p.: 9–11. 36. p.: 15–16. 42. p.: 19–19. 45. p.: 21–19. 53. p.: 24–25. 58. p.: 25–29.
Kiállítások: 8, ill. .22 perc
Hétméteresek: 7/5, ill. 5/3
Továbbjutott: Hypo NÖ (60–41)

A nyolcszoros BEK-, illetve BL-győztes osztrák együttes legjobb összeállításában vette fel a harcot a visszavágón is. A váci sportcsarnokkal nem sokat kellett ismerkednie, hiszen az őszi bajnokin ugyanitt szenvedett hétgólos, kínos vereséget. A Hypónál mindenki hadra fogható volt, a váciak mindössze tizenkét játékost tudtak nevezni. Szjukalónak a kinti mérkőzésen eltörött az orrcsontja, míg Moszkovaja kezdődő tüdőgyulladása miatt nem léphetett pályára.
Váltott vezetéssel jutottak el a csapatok az első játékrész közepéig, feltűnően sok volt mindkét részről az elrontott befejezés. Emberhátránya ellenére ekkor – Bilobrk találatával – háromgólos előnyt szerzett a Hypo. Az első hazai cserére a 20. percig kellett várni. Az ismét remek napot kifogó Mátyás találataival valamelyest szorosabbá vált a küzdelem.
A második játékrészben fiataljait is harcba küldte Vura József, és a nagyon friss, ötletes kezdés meg is hozta eredményét: ismét nyílt lett – no persze nem a továbbjutás, hanem – a visszavágó sorsa. Szentes találatával sikerült is az egyenlítés, majd Ilyés átlövésével már a hazaiak vezettek. (Az első összecsapás harmadik negyedében a váciak nem találtak a kapuba, most viszont tíz gólt dobtak!) Mátyás továbbra is ellenállhatatlan volt, és a magyar bajnokság gólkirályjelöltje 15 találatig jutott.
A hajrában a fáradó váciaktól visszavették a vezetést a folyamatos cserékkel operáló vendégek, és jól hajrázva végül ezt a 60 percet is megnyerték. A visszavágón a mieink remekül helytálltak, és példás volt a sportszerű találkozó megrendezése is.

Elégedett-e csapatával, kérdeztük Vura Józseftől.
– Játékosaim nagyszerűen szerepeltek a KEK-ben, ám most a jobbik csapat megérdemelten jutott a következő fordulóba. Nehézségeink ellenére megpróbáltunk tisztességesen helytállni.
Gunnar Prokop menedzsertől arról érdeklődtünk, mi okozta idegességét.
– Nem értem a szurkolókat. A mérkőzés közben helyes, ha szurkolnak, a lefújás után viszont miért köpték le a kapusedzőnket? Ez barbárság, és nem értem, hol marad a hagyományos osztrák–magyar barátság.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik