Kirabolták és megverték a váciakat

KERESZTURY GYULAKERESZTURY GYULA
Vágólapra másolva!
2004.03.12. 22:23
Címkék
Az európai kupamérkőzés előtt a Bundessportzentrumban nem csak arról volt szó, milyen a hangulat a játékosok körében, illetve ki tudja, s ki nem képes vállalni a játékot. A Hypo NÖVác KEK-negyeddöntő első összecsapása előtt egészen más foglalkoztatta a mieinket. Bakos Tibor, a váci csapatot működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatója elmondta, néhány játékost szinte sokkolt a csütörtöki, südstadti edzés alatt történt öltözői rablás.
"Rendben megérkezett a csapat, és hat órától edzettek a játékosok – emlékezett az igazgató. – Az öltözőt bezárták, ám visszatérésükkor megdöbbenve tapasztalták, hogy néhányuk mobiltelefonja, pénze, irattárcája és egyéb értékes felszerelése eltűnt. Akadt, aki sírógörcsöt kapott, mások falfehéren próbáltak segítséget kérni. A vezetők azonnal feljelentést tettek, és pénteken rendőrségi kihallgatásokon vettek részt. Remélem, ez a felháborító eset inkább felpaprikázza a lányokat, és még nagyobb lendülettel vetik magukat a küzdelembe."
Az esethez Kovács Ferenc, a Hypo másod- és utánpótlásedzője hozzáfűzte, hogy hasonló bűntény az utóbbi két-három hónapban többször előfordult, például az ő lányának is ellopták az öltözőből a telefonját. "Ezért is kértük a váciakat az edzés előtt, hogy zárják be az öltözőt – mondta Kovács Ferenc. – Nem vagyok rendőr, de úgy tűnt, a behatoló nem törte fel az ajtót. Szerencsére útlevelek nem tűntek el. Klubunk mindent megtett, hogy segítsen vendégeinknek a gondok áthidalásában.
A megdöbbentő esetet Gunnar Prokop menedzser is nagyon sajnálta, és segített az intézkedésekben, ugyanakkor hatgólos Hypo-győzelmet tippelt.
A váciak elégedettek is voltak a körülményekkel, és rácsodálkoztak vendéglátóik fantasztikus sportkomplexumára. Közülük mindenki vállalhatta a mérkőzést, és – a mérkőzésre a váci 315 Taxi révén eljutó újságíróknak – a játékosok elmondták: szeretnének szoros eredményt elérni, hogy a párharc a március 19-i, pénteki visszavágón dőljön el.
A váciak szereztek vezetést, majd egy rövid büntetőpárbaj után felváltva vezettek a csapatok. A hazaiak minden támadásukat lövéssel zárták – hol góllal, hol Gridnyeva bravúros védésének köszönhetően eredménytelenül. A vendégektől viszont több alkalommal is elvették a moldovai bírók a labdát, és a váciak átlövései is kevés sikert hoztak.
Mátyásékat rendre leblokkolta a magas védőfal, Szjukalót pedig sérülés miatt le kellett cserélni. Az irányítójukat vesztő magyarok 5–5 után hosszú percekig képtelenek voltak a kapuba találni. A túloldalon viszont Nascimento a jobb szélről sorra szerezte góljait. Ötgólos hátrányból még felálltak a Vura-tanítványok, bár érezhetően több alkalommal is kedvezőtlen volt számukra a bírói játékfelfogás. A félidő hajrája ismét a Hypoé volt, s a brazil szélső hatodik találatával kialakult az addigi legnagyobb különbség.

A váciak egyik nagy tehetsége, Ilyés Annamária (jobbra) kétszer volt eredményes (fotó: Meggyesi Bálint)
A váciak egyik nagy tehetsége, Ilyés Annamária (jobbra) kétszer volt eredményes (fotó: Meggyesi Bálint)
A váciak egyik nagy tehetsége, Ilyés Annamária (jobbra) kétszer volt eredményes (fotó: Meggyesi Bálint)
A szünet után ismét hosszú váci gólcsend következett. A rendkívül keményen védekező osztrákok védőfalát megfélemlített játékosaink ötlettelenül próbálták áttörni, és az első találatukra majdnem a félidő közepéig kellett várnunk. Két beállóssal próbálkozott Vura József edző, ám továbbra is gyéren csordogáltak a váci támadások, alig esett vendégtalálat. A csapatát elkísérő váci szurkolóhad (a közönség mintegy felét tette ki) a nagy hátrány ellenére is töretlen lelkesedéssel biztatta övéit, de a többszörösen is nagy nyomás alatt játszó, az elmúlt hetekben látott formáját meg sem közelítő vendégek számára már csak szenvedést hozott a hajrá. A legnagyobb fájdalmat azonban Ganna Szjukalónak kellett elviselnie, mert az első félidőben eltörött az orrcsontja.
A március 19-i váci visszavágón a hazaiak már csak gyönyörű KEK-menetelésük győztes búcsújában bízhatnak.

Vura Józseftől azt kérdeztük, mi okozta a nagy különbségű vereséget.

– Irányítónk súlyos sérülése döntően befolyásolta a találkozó kimenetelét. Meghatározó játékosunk elvesztése meglátszott a csapat teljesítményén a második félidőben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik