Búcsú az Európa-bajnokságtól

SIMON JÓZSEF jelenti LjubljanábólSIMON JÓZSEF jelenti Ljubljanából
Vágólapra másolva!
2004.01.29. 22:52
Címkék
Az Eb középdöntőinek otthont adó két városban, Ljubljanában és Celjében csütörtökön befejeződtek a csoportküzdelmek. A magyar válogatott a vb- és Eb-ezüstérmes Németországgal találkozott, és a második félidőben összeomlott. A szlovénokat a második fordulóban elsöprő fölénnyel legyőző németek mestere, Heiner Brand nagy tisztelettel beszélt a csütörtöki záró forduló előtt a magyar csapatról, amelyet  hangsúlyozottan nem csak udvariasságból  a világ élmezőnyébe tartozónak nevezett.
"Már a tavalyi vébén is az olimpiai részvétel megszerzésére esélyes válogatottak közé soroltam a magyarokat, és nem tévedtem, ott is vannak Athénban – mondta a német kapitány. – A sérült Pérez kiesése azt jelentette, hogy az egyik legjobbjuktól kellett megválniuk, taktikailag mégis fegyelmezett és lelkileg erős maradt a magyar csapat, amely gyakorlatias kézilabdát játszik, a hat–nullás és a nyitott védekezésből egyaránt igyekszik gyorsan indulni."
Gyakorlatilag egyöntetű volt Ljubljanában a vélemény, hogy a magyarok – ha úgy kézilabdáznak, mint szerdán a szerbek ellen a második félidőben, és nem kell a bírókkal is megküzdeniük – akár meg is lephetik Németországot.
"Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a németek a csoportbeli megingásaik – a szerbektől elszenvedett vereség és a franciákkal szemben elveszített pont után – jó passzba kerültek a csehek és a szlovénok legyőzésével – mondta Szathmári János, a tatabányai kapus. – Nekünk pedig a bíróktól sok segítséget kapó szerbek elleni pontvesztést kellett egy nap alatt feldolgoznunk."

A németek elleni vereségről bővebben olvashat január 30-i lapszámunkban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik