A továbbjutás küszöbén

KERESZTÚRI GYULAKERESZTÚRI GYULA
Vágólapra másolva!
2004.01.10. 22:20
Címkék
"Mindössze egy mezőnyjátékost cseréltünk, ennek ellenére erőnlétileg jobban bírtuk a hajrát" - "Dicséretesen küzdöttek játékosaim az ötvenedik percig, a hajrában látottak előtt viszont magam is értetlenül állok"
A találkozó előtt Valeri Putans, a vendégek edzője elárulta, hogy a trondheimi klub gazdasági megfontolásból adta fel a pályaválasztói jogot, és hasonló okok miatt érkeztek a vendégek mindössze 12 játékossal. Vura József együttesében Ôri Cecília továbbra is sérült, és a vb-4. ukrán válogatott irányítója, Anna Szjukalo is megsérült a KEK-csata előtti utolsó edzésen.
Idegesen kezdtek a csapatok, a váciak kétgólos előnyét pillanatok alatt kiegyenlítették a vendégek. Mindkét oldalon a védekezést helyezték előtérbe a játékosok, és a kapusok is nagyszerűen állták útját a védőfalon átjutó lövéseknek. A váciaknál Ilyés több alkalommal "túlpörögve", túl korán fejezte be a támadásokat. Rendre a magyar csapatnál volt az előny, de a norvégok időről időre egyenlítettek. A félidő vége is szoros lett, miután Mátyás második büntetőjét is kihagyta. A folytatásban csaknem húsz percen keresztül szinte sorozatban ismétlődtek az események: a váciak három góllal elhúztak, majd kisvártatva újból egyenlőre álltak a csapatok. A negyedik büntetőjét végre sikerült értékesítenie a Vácnak, és ezzel mintha új mérkőzés kezdődött volna.
A hajrá utolsó 12 percében – 17–17 után – már csak váci góloknak tapsolhattak a lelkes szurkolók. Nőttön nőtt az előny és végül megnyugtató, hatgólos váci vezetést ünnepelt a közönség. A vasárnapi visszavágó 11 órakor kezdődik a váci sportcsarnokban, ahol remélhetőleg igazi kézilabdaparádét láthat majd a közönség.

A váci együttes egyik legjobbja volt a norvég Byasen ellen Ilyés Annamária, aki óriási lelkesedéssel küzdött, s három gólt lôtt (Fotó: Czagány Balázs)
A váci együttes egyik legjobbja volt a norvég Byasen ellen Ilyés Annamária, aki óriási lelkesedéssel küzdött, s három gólt lôtt (Fotó: Czagány Balázs)
A váci együttes egyik legjobbja volt a norvég Byasen ellen Ilyés Annamária, aki óriási lelkesedéssel küzdött, s három gólt lôtt (Fotó: Czagány Balázs)
Szinte csere nélkül is eldöntötte a továbbjutás kérdését a Vác? – kérdeztük a mérkőzés után a hazaiak edzőjét, Vura Józsefet.
– Mindössze egy mezőnyjátékost cseréltünk, ennek ellenére erőnlétileg jobban bírtuk a hajrát – válaszolta. – Ugyanakkor látszott, hogy kevés információnk volt ellenfelünkről, és időbe telt, míg megnyugodtunk. Ezután a saját taktikánkat játszottuk, s vasárnap hasonló hőfokú mérkőzést várok. Immár esélyesek vagyunk.

Mi történt együttesével az utolsó tíz percben? – tudakoltuk Valeri Putanstól.
– Dicséretesen küzdöttek játékosaim az ötvenedik percig – vélekedett a trondheimiek mestere –, a hajrában látottak előtt viszont magam is értetlenül állok. Sok a fiatal, tapasztalatlan játékosom, és az ő hibáikat kihasználva a hajrában a váciak fölénk nőttek. Ha a visszavágón az első ötven percben látott teljesítményt nyújtjuk, már elégedett leszek.

Női BL-csoportmérkőzés
2. forduló. D-csoport:
Lada Togliatti (orosz)–Trier (német) 31–24 (16–12). Az orosz bajnoknak már négy pontja van, mert az Eliana Valencia otthonában is nyert. A spanyol együttes vasárnap Dunaújvárosban szerepel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik