Ki állítja meg a Dunaferrt?

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGYHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2003.04.19. 21:20
Címkék
Az ünnephez méltó rangadóval folytatódik vasárnap a női rájátszás: Győrött az ezüstéremért küzdő Graboplast ETO és a táblázatot jelentős előnnyel vezető, EHF-kupa-döntős Dunaferr csap össze.
Szrnka Hortenzia távozni készül Újvárosból, de még nem írta alá német szerzôdését
Szrnka Hortenzia távozni készül Újvárosból, de még nem írta alá német szerzôdését
Szrnka Hortenzia távozni készül Újvárosból, de még nem írta alá német szerzôdését
Szrnka Hortenzia távozni készül Újvárosból, de még nem írta alá német szerzôdését
Szrnka Hortenzia távozni készül Újvárosból, de még nem írta alá német szerzôdését
Szrnka Hortenzia távozni készül Újvárosból, de még nem írta alá német szerzôdését
Nehéz napokat él mostanában a Győr. Egy héttel korábban a KEK-elődöntő visszavágóján ugyan egy góllal nyert, de így is búcsúzni kényszerült. Aztán 72 órával a Besancon elleni kupacsata után az FTC-csarnokban súlyos, 13 gólos vereséget szenvedett, vasárnap pedig a földrész egyik legjobbja, a Dunaferr lesz a vendége. Az egészséges önbizalommal felvértezett, jó formában lévő újvárosiak aligha lépnek remegő lábbal a Magvassy-sportcsarnok parkettjére, mivel utcahosszal, pontveszteség nélkül vezetik a bajnoki táblázatot, és emellett nagyon jó a győri mérlegük is. A papírforma ezúttal is a több volt győri játékossal (Pálinger, Pigniczki, Kindl) erősödött újvárosiak sikerét ígéri, de Sirináék otthon mindig képesek egy-egy bravúrra.
"A szerdai, Herz-FTC elleni mérkőzésünknek csupán egy pozitívuma volt, éspedig az, hogy nem sérült meg senki – jegyezte meg fanyar humorral Róth Kálmán, a Graboplast mestere. – Ez azért is örvendetes, mivel nálunk egyre rövidebb a kispad. Ezúttal az ifjúsági válogatottba hívott Bódi és Temes fog hiányozni. A Fradi elleni mérkőzésen a második félidőben kiütközött a tanítványaimon a sorozatterhelés okozta fáradtság, ezért az azóta eltelt időben megkíséreltük felfrissíteni őket. Szerdán idegenben harmincegy gólt dobtunk, és ez nem rossz eredmény, amit bizonyít az is, hogy legutóbb – február elején – ennyi dobott góllal nyerni tudtunk a Népligetben. Az viszont bosszantó, hogy gyengén védekeztünk, és ezen javítanunk kell. Elszántan készülünk az újabb rangadóra, amelyen ránk férne a bravúros siker, ami sokat lendítene rajtunk.”
A 11 nap alatt megvívott négy tétmérkőzés (két-két EHF-kupa-csata és bajnoki rangadó) után a Győr ellen végre kicsit visszafogottabb tempóban, a regenációra is időt adva készülhetett a Dunaferr. Az újvárosiak tudják, a frissességükre szükség is lesz, hiszen vasárnap a rájátszás egyik legnehezebb mérkőzése vár rájuk. Kiss Szilárd vezetőedző azzal kezdte esélylatolgatását, hogy a
Visszapillantó
1999–2000 Gyôr–Dunaferr 27–23
Dunaferr–Gyôr 25–21
2000–2001 Dunaferr–Gyôr 23–14
Gyôr–Dunaferr 25–29
2001–2002 Dunaferr–Gyôr 31–22
Gyôr–Dunaferr 24–24
Gyôr–Dunaferr 29–31
Dunaferr–Gyôr 27–22
2002–2003 Dunaferr–Gyôr 29–19
Gyôr–Dunaferr 23–24
Rába-partiak különösen otthonukban roppant kemény ellenfelek. "Ezért nagyon nehéz mérkőzésre számítok – mondta –, hiszen a bajnokság végeredménye szempontjából is igen fontos pontok sorsáról lesz szó. Rangadóhoz illő lendülettel és elszántsággal készültünk. Közben tudtuk, hogy szerdán újabb, ezúttal az FTC elleni itthoni rangadó vár ránk, de egyelőre semmi mással sem foglalkoztunk, csak a vasárnapi összecsapásra összpontosítottunk. Hétfőn viszont – locsolkodás ide vagy oda – edzést fogunk tartani. Előtte azonban Győrött szeretnénk jó eredményt elérni, remélhetőleg legjobb összeállításunkban.”

Szrnka Hortenzia szóban ígérkezett el

Görbicz Anita (Győr): "A megszokott edzéseket végeztük a héten. Szerintem nagyon sok múlhat a kapusokon. Egykori csapattársunknak, Pálingernek azért lehet valamivel könnyebb dolga, mert őt fantasztikusan segíti az újvárosi védőfal a nyitott, rettentően agresszív játékfelfogásával.”
Mörtel Renáta (Győr): "Főleg a védekezésünk összerakásán fáradoztunk az utóbbi napokban, és remélem, sikerült. Határozottan kell kilépnünk a Dunaferr átlövőire. Pálinger ismeri a mi lövőrepertoárunkat, mi pedig tudjuk az ő gyengéit, vagyis ebből az összehasonlításból senki sem jön ki jobban vagy rosszabbul.”
Szrnka Hortenzia (Dunaferr): "Győrben sok tehetséges fiatal kézilabdázik, valamennyi nagyon tud küzdeni. Nálunk ezzel szemben több a rutinos játékos. Úgy érzem, esélyesebbek vagyunk. Magamról annyit, a vélhetően Németországból érkezett híreket cáfolva el kell mondanom, még nem írtam alá szerződést a HC Frankfurt csapatával. Szóban megegyeztem ugyan a németekkel, és várhatóan két évre szerződöm hozzájuk, de egyelőre nem akarok többet foglalkozni ezzel a kérdéssel. Most a Győr elleni mérkőzés a legfontosabb, azután a további jó bajnoki szereplés és az EHF-kupa-döntő. Mindegyik sorozatban a legnagyobb sikert szeretnénk elérni.”
Kindl Gabriella (Dunaferr): "A télen érkeztem Győrből Dunaújvárosba, és először lépek pályára ott ellenfélként. Sok szép élményben volt részem győri játékosként, most pedig nagyon szeretném megmutatni, milyen jó is az új csapatom. Kíváncsi vagyok, milyen érzés lesz az ismerős környezetben ellenfélként szerepelni. Egykori társaim talán kicsit fáradtabbak lesznek a Fradi elleni rohanós mérkőzés után, de hazai pályán mindenképpen nyerni akarnak. Ahogyan mi is!”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik