Női BL - Jókora falat lehet a dán Viborg

B. ZS., S. J.B. ZS., S. J.
Vágólapra másolva!
2003.01.18. 21:46
Címkék
Nôi BL
B-csoport. Az állás: 1. Viborg (dán) 4 (63–50), 2. Herz-FTC 4 (68–58), 3. Nordstrand (norvég) 0 (54–63), 4. Leipzig (német) 0 (54–68)
M2: A mérkôzést az m2 18 órától felvételrôl közvetíti.
Nôi BL
B-csoport. Az állás: 1. Viborg (dán) 4 (63–50), 2. Herz-FTC 4 (68–58), 3. Nordstrand (norvég) 0 (54–63), 4. Leipzig (német) 0 (54–68)
M2: A mérkôzést az m2 18 órától felvételrôl közvetíti.
A harmadik fordulót rendezik meg a hét végén a női BL-csoportküzdelmekben. A Herz-FTC-re hatalmas feladat vár, hiszen a szintén százszázalékos dán Viborg otthonában lép pályára.
"Erre a találkozóra két napot tudtunk készülni – mondta a szombati elutazás előtt Németh András, a Fradi mestere. – Ráadásul a helyszínen is gyakorolunk, mert a lehető legjobb teljesítményt szeretnénk nyújtani. Az egyik legfontosabb dolgunk, hogy megmutassuk, annál sokkal jobb játékra vagyunk képesek, mint amit a hét közben Dunaújvárosban mutattunk. Jól ismerjük ellenfelünket, hiszen Európa egyik legerősebb együttese, amelyről rendszeresen kapunk információt. A legfrissebb mérkőzéseiről készült videók is megérkeztek, és ezeket elemeztük. Sok remekül képzett lány kézilabdázik a Viborgban, ugyanakkor sérülések tizedelik. Nálunk viszont Brigovácz kivételével mindenki egészséges, és bizakodva várja a mérkőzést.” A szakember hozzáfűzte, hogy azzal a követelménnyel egyetlen csapat sem mehet Viborgba, hogy ott nyernie kell, de a BL-döntős Herz-FTC-nek mindent kötelező megtennie a lehető legjobb eredmény kicsikarásáért.
Az évadonként már-már hagyományosnak tekinthető zöld-fehér BL-csúcstalálkozó előtt sok a gond a Viborgban. A dán csapat külföldi sztárjai közül már hosszabb ideje sérüléssel bajlódik a francia Lejeunes, valamint a holland Burgers. Növeli Ulrik Wilbek mester problémáit, hogy nem számíthat Heidi Tjugumra, a Viborg norvég világklasszisára sem.
A sérülések mellett belső gondok is nehezítik a csapat felkészülését. Biztosnak látszik, hogy a szezon végén távozik Heidi Astrup, akinek a neve öszszeforrott a Viborggal, hiszen – egy rövid japán kitérőt leszámítva – nyolcéves kora óta játszik a jylandiaknál. Astrup, aki a két legutóbbi Bajnokok Ligája-meccsen 22 gólt lőtt, minden valószínűség szerint Koppenhágában folytatja sikerekben már eddig is gazdag pályafutását, mégpedig az új sztáralakulat, az FC Köbenhavn színeiben. Távozási szándékára meglepően gyorsan és talán felelőtlenül bólintott rá a klub vezérkara. A vezérek csak akkor kaptak észbe, amikor néhány tehetős szponzor jelezte: ha Astrup megy, ők sem maradnak. Ahogy Dániában hírlik, a Viborg kitűnőségének döntésében a pénz csak közvetve játszik szerepet. Legfőképpen azt sérelmezi, hogy barátját eltávolították a klubból, és csak ezt követi az a kérdés, hogy a csapat külföldi játékosai sokszor gyengébb teljesítménnyel is lényegesen több pénzt keresnek nála. A jelenlegi helyzetben persze a vezetőség mindent megtesz, hogy maradásra bírja, de az igyekezete, úgy tűnik, elkésett.
A Fradi – a Viborg kétségtelenül fennálló gondjai ellenére is – nehéz feladat előtt áll, mert a dánok, és köztük Astrup, vérbeli profik, akik a problémáikat nem viszik a pályára. Ezt a Nordstrand ellen idei legjobb teljesítményükkel elért fölényes győzelemmel is igazolták.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik