Heroikus csata Pápán

HAVASRÉTI BÉLAHAVASRÉTI BÉLA
Vágólapra másolva!
2002.11.21. 22:30
Címkék
Magyarország–Oroszország 21–16 (12–11)
Pápa, 800 néző. V: Márczi, Skriba
Pápa, 800 néző. V: Márczi, Skriba

MAGYARORSZÁG: PETRÓCZI – BÓDI 3, Mörtel 3 (2), Vincze 2, BULATH 1, SZŰCS 3, Szabó V. 3. Cs: HERR O. (kapus), Szórádi, Rácz 3, Orosz, JENÔFI 3, Ábrahám. Edző: Kovács Péter
OROSZORSZÁG: Szedojkina – Scsirova, BULJANKINA 4, Csaplina 2 (1), Vetkova 1, Poljenova 1, Kolokolceva 2. Cs: Tormozova, Konsztantyinova (kapusok), POSZTNOVA 5 (1), Jus-csenko, Scsirova, Sakova 1. Edző: Vitalij Krokin
Az eredmény alakulása. 7. p.: 2–2. 9. p.: 4–2. 18. p.: 10–6. 23. p.: 10–8. 27. p.: 12–9. 38. p.: 15–12. 48. p.: 19–14
Kiállítások: 4, ill. 0 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 5/2

A finnországi Eb-n szerzett ezüstéremmel csapatunk már kvalifikálta magát a jövő évi macedoniai vb-re. Ezzel lányaink megmenekültek a selejtezőktől, s nyugodtan készülődhetnek az újabb világversenyre. "Szeretnénk nagyon jól felkészülni, így a legerősebb csapatokkal kivánunk sorozatban megmérkőzni. Ezért hívtuk meg három mérkőzésre az Európa- és világbajnok orosz együttest, amely éppen ellenünk szerezte meg e két címét” – mondta a találkozó előtt Kovács Péter edző. Az elmúlt évi vb-n Győrött 27–29-re, az augusztusi Eb-n Helsinkiben 24–25-re nyertek az oroszok, akik ezúttal új edzővel és nem a legerősebb csapatukkal érkeztek. Az Eb-aranyérmes lányok közül csak Posztnova, Poljenova, Juscsenko és Szedojkina érkezett a három mérkőzésre (péntek: Győr, szombat: Bábolna).
Védekezésben és támadásban is óriási harcot vívtak a magyarok az erőnléti fölényben lévő vendégekkel, de becsületükre szóljon, nem maradtak alul. Az összjátékba néha jelentős hibák is csúsztak, de ezeket nagy akarattal és lelkesedéssel javították. Az oroszok az első negyedóra végén már a harmadik kapusukat küldték a pályára, de Szűcs őt is gyorsan felavatta. Mörtel két hetes értékesítése után a harmadikat elhibázta, de a szünetig biztosan vezettek korosztályos legjobbjaink. A szünet után Kovács Péter négy friss játékost küldött pályára. Jenőfi góllal mutatkozott be, míg a győri Herr ziccert és hétméteres hárított. A csak védekezésben pályán lévő Bulath egy pillanatra támadásban is a játéktéren maradt – és gólt lőtt (19–14). Herr bravúrt bravúrra halmozott, s az elvesztett döntőkért törlesztő lányokat a heroikus küzdelemért megünnepelte a közönség.

Mestermérleg
Kovács Péter: – Ilyen magas szintű mérkőzésre, nagy küzdelemre számítottam. Lányaink a csata hevében nem játszottak hibátlanul, de nagyon akartak, és végig vezetve teljesen megérdemelten nyertek.
Vitalij Krokin: – Nálunk még folyik a bajnokság, és emiatt öt kulcsemberem hiányzik. Mégis elfogadtuk a magyarok meghívását, mert nagyon jó a kapcsolatunk. A jelenlegi magyar csapatról nem voltak információim, csak most tudtam felmérni, mire képes. A következő két mérkőzésen ezeket a tapasztalatokat már hasznosítani is fogjuk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik