Lehullott egy fényes csillag

HAVASRÉTI BÉLAHAVASRÉTI BÉLA
Vágólapra másolva!
2002.08.01. 21:33
Címkék
Felkészülési nôi mérkôzések
Sepsiszentgyörgy (román)–Herz-FTC 20–42
Románia–Herz-FTC 34–32 (17–13). Az FTC legjobb dobói: Farkas 6, Tóth 5, Siti E. 5
Gyôri Graboplast ETO KC–Inter Bratislava (szlovák) 32–21 (16–9). Ld: Lovász 9, Mehlmann 9, Görbicz 3, Vérten 3, ill. Tobjasová 9, Tumbaková 3. Gyôri Graboplast ETO KC–Inter Bratislava 40–25 (20–14). Ld: Görbicz 9, Mehlmann 9, Köbli 6, ill. Tobjasova 11
Felkészülési nôi mérkôzések
Sepsiszentgyörgy (román)–Herz-FTC 20–42
Románia–Herz-FTC 34–32 (17–13). Az FTC legjobb dobói: Farkas 6, Tóth 5, Siti E. 5
Gyôri Graboplast ETO KC–Inter Bratislava (szlovák) 32–21 (16–9). Ld: Lovász 9, Mehlmann 9, Görbicz 3, Vérten 3, ill. Tobjasová 9, Tumbaková 3. Gyôri Graboplast ETO KC–Inter Bratislava 40–25 (20–14). Ld: Görbicz 9, Mehlmann 9, Köbli 6, ill. Tobjasova 11
Még az elmúlt év nyarán történt. Nagy Anikó, a Győri Graboplast ETO KC 192 centiméter magas, balkezes jobbátlövője Dániába távozott, és ott egy plusz egy éves szerződést kötött a Fridrikshaven együttesével.
A napokban viszont végleg hazatért.
"Maradhattam volna – mondta –, és próbálkoztak is meggyőzni arról, hogy legalább még a hátralévő egy évet töltsem ki, de én eldöntöttem, nincs tovább. Tizenöt évet töltöttem el az élvonalban, s ezalatt sok sérülésen estem át, a műtétek szinte egymást követték. Legutóbbi vállműtétem nagyon megviselt, nem tudtam teljesen rendbe jönni, folyamatosan éreztem fájdalmat, és így nincs értelme tovább szenvedni. Elköszöntem a dán barátaimtól és hazatértem.
Nagy Anikó alig 17 évesen, 1987-ben került Győrbe. Csaknem 15 éven át játszott a hazai élvonalban, ahol a magasságát kihasználva remekül védekezett, a támadások során pedig félelmetes átlövéseivel keserítette meg a hazai és a nemzetközi élvonal hálóőreinek életét. A válogatott címeres mezét 103 alkalommal ölthette magára. Számtalan hazai és nemzetközi sikernek volt részese, meghatározó egyénisége. Tagja volt a vb-n (1995) ezüstérmet, majd az atlantai olimpián (1996) bronzérmet szerző válogatott csapatunknak – Laurencz László mester együttesének – is.
"Hogy hogyan tovább, még nem tudom –folytatta. – Az biztos, hogy profi játékosként már nem lépek pályára, és nagy a valószínűsége annak is, hogy a sportban sem fogok munkát vállalni. Ugyanakkor Győrött maradok, itt vásároltam lakást, itt élnek barátaim, ismerőseim és az országnak ebben a nyugati régiójában talán több lehetőség adódik számomra az elhelyezkedésre. A kézilabda-mérkőzésekre persze azért kijárok, szorítok volt csapatomnak, a fiatal győri játékosoknak. Aztán majd meglátom… ”

Fradi-napok a mesés Erdélyben

A Herz-FTC játékosai és vezetői a hét elején úgy érezhették, hazaérkeztek. És tényleg, hiszen az Erdélyben egy hétig túrázó bajnokcsapatot mindenütt forró, már-már túláradó szeretettel fogadták, és amerre csak járt, zajosan megünnepelték. "Amíg a magam bőrén nem éreztem, el sem tudtam képzelni, hogy a határtól több száz kilométerre ilyen sokan és ilyen odaadóan rajonganak értünk, és különösen a magyar színekért, Magyarországért – mondta Németh András edző Sepsiszentgyörgyön, ahol a Fradi felütötte a főhadiszállását. – Az edzések és a felkészülési mérkőzések közötti időben jártunk Kézdivásárhelyen, Bálványoson, valamint kirándultunk a fenségesen szép és több okból is legendás Szent Anna-tónál. Mindenütt sokan megszólítottak és nagy szeretettel vettek körül bennünket. Olyan megható érzésekkel, élményekkel gazdagodtunk, amelyeket a jelenlegi határon innenről érkező magyar ember alighanem csak itt szerezhet. Fantasztikusan jó ötlet volt, hogy erdélyi túrán készüljünk a bajnoki rajtra.”
A népligetiek naponta kétszer gyakorolnak Sepsiszentgyörgyön, ahova csütörtökön ellátogatott hozzájuk egy tesztmérkőzés erejéig a külföldön szereplő csillagait nélkülöző román válogatott, amely brassói edzőtáborából érkezett. Akárcsak a város csapata elleni korábbi találkozójuk, ez a mérkőzés is 2000 nézőt vonzott, és gyakorlatilag hazai pályán, csodálatos hangulatú találkozón szenvedtek szerény különbségű vereséget. A túra befejezéseként szombaton Székelyudvarhelyen Brassó csapata ellen szerepelnek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik