Videó: hatalmas baleset a lengyel körversenyen – két súlyos sérült

T. M.T. M.
Vágólapra másolva!
2020.08.05. 21:37
null
A bukás pillanata (Fotó: Getty Images)
Hatalmas bukással zárult a lengyel országúti kerékpáros-körverseny első szakasza. A versenyzők közül többen is megsérültek, egyiküket mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani.

 

Az óriási hajrában a Deceunick-QuickStep versenyzője, Fabio Jakobsen nagyjából 60-80 kilométer/órás sebességgel a Jumbo-Visma kerekese, Dylan Groenewegen mellett próbált kibújni a szakasz utolsó méterein, de beleakadt a pálya széli kordonba, és kirepült a pályáról.

Jakobsen a kordont magával rántotta a pályára, aminek következtében többen is elestek. A tömegbaleset eredményeképp többen is megsérültek, a versenyzők közül Jakobsen volt a legbalszerencsésebb, olyannyira, hogy mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani. A 23 éves holland versenyző egy pálya széli fotóst is eltalált, akinek sérülései szintén súlyosak.

Sajtóhírek szerint Jakobsen nagyon súlyos koponyasérülést szenvedett, és eltört a szájpadlása, ami befolyásolta a légzési képességét, a szíve azonban jól működik. A médiaértesülés szerint Jakobsen a sosnowieci Szent Barbara kórházban fekszik, állapota életveszélyes.

A futam után a versenybírók szabálytalannak találták Groenewegent, aki a könyökét is használta a befutónál, ezért kizárták, a szakaszt pedig hivatalosan Jakobsen nyerte meg. Egy éve pont ezen a napon szintén tragikus baleset történt a lengyel körversenyen, akkor Bjorg Lambrecht életét nem tudták megmenteni.

Card

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik