nemzetisport.hu 2019.11.09 15:05 Frissítve: 2019.11.09 15:24

Giro: új megközelítést hozhat a viadal a hazai kerékpársportban

A kerékpározás mindenkié! A világ egyik legnagyobb körversenyén résztvevők mellett a szabadidősportot kedvelőké éppúgy, mint a városi közlekedésben a kerékpározást előnyben részesítőké. Éppen ezért a jövő év egyik legnagyobb hazai sporteseményét szervezők is szeretnék, ha a Giro mindenkihez eljutna májusig, és a körverseny három magyarországi szakasza után még többen kedvelnék meg ezt a remek sportágat.

A Giro d’Italia 2020-as kiírásának első három szakasza Magyarországon lesz (Fotó: AFP)

Sió Zoltán, a Giro Hungary2020 projektcsapatának most kinevezett vezetője elmondta: „Több olyan aktivitást is szervezünk kollégáimmal a következő időszakban, amelyek a sport és a kultúra, sőt az életstílus és a sport kapcsolatát helyezik előtérbe. Együttműködést tervezünk meghatározó hazai művészeti egyetemekkel, szeretnénk az 5G projektbe bekapcsolódni és valami egészen újat mutatni, de emellett egy most körvonalazódó együttműködés mentén el fogunk jutni a szabadidősportot kedvelők széles rétegéhez. A Giro nem csupán egy sportesemény, hanem egy szenvedély és végtelen lehetőség. Nem véletlen, hogy a Giro szimbóluma egy végtelen jel, avagy Giro infinito – ahogy olasz kollégáink mondják.”

Ezért is simul tökéletesen egymásba a világ egyik leghíresebb országúti kerékpárversenye, a Giro d’Italia magyarországi felvezetése és a Bálnában szombat-vasárnap tartandó Közép-Európai Fashion Week. Két magas színvonalú, nagy ismertségű eseményről beszélünk, amely az edukációt is zászlajára tűzte.

A Giro tehát életstílus, amely a profi kerékpársport résztvevőin és szerelmesein kívül a verseny körüli aktivitásokkal inspirál a sportos életmódra, a természet és a sport szeretetére. S az üzenet azoknak is szól – sőt, elsősorban nekik –, akik jelenleg semmilyen kapcsolatban sem állnak a kerékpársporttal, a kerékpározással.

Ennek jegyében a Fashion Week keretében a résztvevők VR-szemüveg segítségével kipróbálhatják magukat a Giro útvonalán, s mindezt impozáns környezetben, fiatal tervezőtehetségek kiállítási darabjai között tehetik meg.

2019.11.26 19:45:31

Kerékpár KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. A magyar kerékpársport az utóbbi években egészen valószínűtlen fejlődési ívet írt le.

2019.08.20 12:38:53

Kerékpár nemzetisport.hu

Kattintson ide a verseny adatbankjának megtekintéséhez! Térkép és program egy helyen.

2019.07.30 16:42:37

Kerékpár KOHÁN GERGELY

Az ecuadori Carapaz Giro-győzelme után a kolumbiai fiatal franciaországi diadalán ámul a világ.

2019.07.06 10:44:09

Kerékpár nemzetisport.hu

Kattintson ide a verseny adatbankjának megtekintéséhez! Térkép és program egy helyen.

2019.06.30 23:00:48

Kerékpár KOHÁN GERGELY

Az ötszörös olimpiai bajnok megreformálná a kerékpársportot a nézők örömére.