Tour: Rodríguez másodszor nyert, Froome őrzi előnyét

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.07.16. 17:49
A spanyol Joaquim Rodríguez nyerte meg csütörtökön a Tour de France országúti kerékpáros-körverseny 12., újabb pireneusi szakaszát; összetettben a brit Chris Froome biztosan őrzi előnyét.

 

A Lannemezan és Plateau de Beille közötti 195 kilométeres etap az egyik legnehezebb volt az idei viadalon, mivel egy második és két első kategóriás emelkedő után a célba egy kiemeltnek minősített, közel 16 km-es és majdnem nyolcszázalékos meredekségű kaptató vezetett fel. A győztes egy 22 fős szökevénycsoportból került ki az élboly legjobb hegyi specialistája, Rodríguez személyében. A Purito becenevű bringás, aki két éve bronzérmes volt a Touron, az utolsó hegy elején az élre állt, és a vezetést nem is engedte át senkinek a célig, így idei második diadalát aratta.

A két évvel ezelőtt győztes Froome-ot ezúttal próbálták kifárasztani ritmusváltásokkal a közvetlen riválisai, de végül is az összetettben mögötte álló Tejay van Garderennel, Nairo Quintanával, Alejandro Valverdével, Geraint Thomasszal és Alberto Contadorral együtt, közel hét perc hátránnyal ért célba.

A jövő hét vasárnapig tartó viadalon pénteken a Muret és Rodez közötti 198.5 km-es etap vár a mezőnyre.

TOUR DE FRANCE
12. szakasz, Lannemezan-Plateau de Beille, 195 km, hegyi befutó: 1. Joaquim Rodríguez (spanyol, Katyusa) 5:40:14 óra, 2. Jakob Fuglsang (dán, Asztana) 1:12 perc hátrány, 3. Romain Bardet (francia, AG2R) 1:49 p h.
Az összetett élcsoportja: 1. Chris Froome (brit, Sky) 46:50:32 óra, 2. Tejay van Garderen (amerikai, BMC Racing) 2:52 perc hátrány, 3. Nairo Quintana (kolumbiai, Movistar) 3:09 p h., 4. Alejandro Valverde (spanyol, Movistar) 3:58 p h., 5. Geraint Thomas (brit, Sky) 4:03 p h., 6. Alberto Contador (spanyol, Tinkoff-Saxo) 4:04 p h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik