Tour de Hongrie: svájci siker a siófoki prológon

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.08.14. 19:01
A svájci Patrick Schelling nyerte a keddi prológot Siófokon a Tour de Hongrie országúti kerékpáros-körversenyen, legjobb magyarként Lóki Bence 22. lett.

A nemzetközi szövetség (UCI) 2.1-es kategóriájú viadalának nyitányát, a 3.5 kilométeres egyéni időfutamot 28 fokban, enyhén felhős időben kezdte meg a 129 fős mezőny, amelynek tagjai négy kontinens 28 országából érkeztek. Fél óra elteltével már a szemerkélő eső és az erősödő szél által az útra sodort falevelek nehezítették a versenyzők dolgát, olyannyira, hogy többen el is estek.

Az Osztrák körversenyen negyedik svájci Patrick Schelling 12. rajtolóként még jó időjárási viszonyok között teljesíthette a távot, a körülmények fokozatos romlásával, a szakadó esőben vetélytársai dolga lényegesen nehezebbé vált. Így az első 16 között elindult versenyzők közül került ki a második és a harmadik is, a francia Charles Planet és az olasz Manuel Belletti személyében.

A 18 magyar résztvevő közül Lóki Bence zárt a legelőkelőbb pozícióban: a Kőbánya Cycling Team 23 éves kerekese 18.59 másodperc lemaradással a 22. helyen végzett Siófokon, amely kilencedszer, sorozatban harmadszor volt állomása a Tour de Hongrie-nak.

Szerdán a Balatonalmádi és Keszthely közötti 154 kilométer megtétele vár a mezőnyre, amely tíz megyét érintve összesen 865 kilométert teljesít a vasárnapi kazincbarcikai befutóig.

Az eddigi legmagasabb besorolású magyar kerékpárversenyről az M4 Sport és a mediaklikk.hu közvetít élőben, emellett először látható napi egyórás összefoglaló a viadalról az Eurosport2 csatornán.

TOUR DE HONGRIE
PROLÓG (SIÓFOK, 3,5 KM, EGYÉNI IDŐFUTAM)

1. Patrick Schelling (svájci, Vorarlberg Santic) 4:32.46 perc
2. Charles Planet (francia, Novo Nordisk) 0.58 másodperc hátrány
3. Manuel Belletti (olasz, Androni Giocattoli-Sidermec) 0.69 mp h.
...22. Lóki Bence (Kőbánya Cycling Team) 18.59 mp h.

A TOUR DE HONGRIE TOVÁBBI ÚTVONALA
szerda: 1. szakasz, Balatonalmádi–Keszthely, 154 km
csütörtök: 2. szakasz, Velence–Székesfehérvár, 190 km
péntek: 3. szakasz, Cegléd–Hajdúszoboszló, 206 km
szombat: 4. szakasz, Karcag–Miskolc, 182 km
vasárnap: 5. szakasz, Kazincbarcika–Kazincbarcika, 128 km

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik