Tour de Hongrie: ausztrál siker a prológon, két magyar a dobogón

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.27. 18:26
null
Az első nap legjobbjai (Fotó: <a href="http://www.tourdehongrie.hu/ket-magyar-a-dobogon-a-szombathelyi-prologon/" target="_blank">tourdehongrie.hu</a>)
Az ausztrál Scott Sunderland (IsoWhey Sports) nyerte meg a Tour de Hongrie országúti kerékpáros-körverseny szombathelyi prológját, így a holnapi első szakaszon ő viselheti majd a sárga trikót. A második és a harmadik helyen egyaránt magyar versenyző ért célba.

A 2017-es Tour de Hongrie – a szokásoknak megfelelően – szombathelyi prológgal indult. A 34. magyar körversenyt ezúttal a 18 csapat – 25 országból érkező – 106 versenyzője kezdte meg.

Az egy kilométer hosszú egyéni időfutamon a Szalontay Sándor közel két másodperccel jobb időt ment a tavalyi győztes eredményénél, ez azonban ezúttal kevés volt a sikerhez, hiszen az ausztrál Scott Sunderland – aki junior-világbajnok volt 1000 méteres állórajtos időfutamban – még nála is gyorsabb volt.

A harmadik helyen igazi meglepetésnek, egy újabb magyarnak tapsolhattak a nézők: Peák Barna az esélyesebbnek számító dél-afrikai Nicholas Dlaminit és az ausztrál Neil Van der Ploeget is maga mögé utasította.

Az összetett győzelemre esélyes magyarok közül Lovassy Krisztián utolsóként rajtolt, az egészségügyi problémái ellenére pedig befért a legjobb tízbe, egészen pontosan a kilencedik helyen zárt.

Holnap a Keszthely és Zalaegerszeg közötti 145 kilométeres etap vár a mezőnyre.

A SZAKASZ ÖSSZEFOGLALÓJA

TOUR DE HONGRIE
PROLÓG, SZOMBATHELY, 1 KM

1. Scott Sunderland (ausztrál, IsoWhey Sports) 1:02.99 perc
2. Szalontay Sándor (magyar, Bátorfi-Trek Team) 1:03.69 p
3. Peák Barna (magyar, Kontent-DKSI Cycling Team) 1:04.16 p

A TOVÁBBI PROGRAM
június 28., szerda – 1. szakasz, Keszthely–Zalaegerszeg, 145 km
június 29., csütörtök – 2. szakasz, Velence–Siófok, 138 km
június 30., péntek – 3. szakasz, Paks–Cegléd, 178 km
július 1., szombat – 4. szakasz, Karcag–Miskolc, 177 km
július 2., vasárnap – 5. szakasz, Jászberény–Budapest, 112 km

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik