Tour de France: hatalmas bukás, gazdát cserélt a sárga trikó

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.07.06. 18:29
null
A belga Johan Van Summeren is magán viselte a bukás nyomait (Fotók: AFP)
A spanyol Joaquim Rodriguez nyerte hétfőn a Tour de France országúti kerékpáros körverseny harmadik szakaszát, amelyen a brit Chris Froome átvette az összetettben élen állónak járó sárga trikót.

Az Antwerpen és Huy közötti 159.5 km-es etapon egy hatalmas bukás borzolta a kedélyeket, a baleset következtében négyen feladták a további küzdelmet, illetve néhány kilométerre semlegesítették a szakaszt, amíg mindenki felért a főmezőnyre. Nagyot esett az összetett svájci éllovasa Fabian Cancellara is, aki a verseny újraindítása után nem sokkal szinte azonnal le is maradt.

Az utolsó kilométereken három kisebb domb nehezítette a kerekesek dolgát, köztük a célba vezető rendkívül meredek emelkedő, amelyen az a Joaquim Rodríguez bizonyult a leggyorsabbnak, aki négyszer állt dobogón háromhetes körverseny végén, többek között két éve harmadik lett a Touron, de egyszer sem nyert.

Mögötte a 2013-ban Tour-győztes Froome lett a második és az ezért járó időjóváírásnak köszönhetően összetettben átvette a vezetést, egy másodperccel megelőzve a német Tony Martint.

A többi esélyes közül a kolumbiai Nairo Quintana és az olasz címvédő, Vincenzo Nibali 11, míg a Tour kétszeres spanyol bajnoka, Alberto Contador 18 másodperc hátránnyal ért célba.

TOUR DE FRANCE
3. SZAKASZ, ANTWERPEN-HUY, 159.5 KM
1. Joaquim Rodríguez (spanyol, Katyusa) 3:26:54 óra
2. Chris Froome (brit, Sky) azonos idővel
3. Alexis Vuillermoz (francia, AG2R) 4 mp hátrány
AZ ÖSSZETETT ÉLCSOPORTJA
1. Froome (brit, Sky) 7:11:37 óra
2. Tony Martin (német, Etixx - Quick-Step) 1 mp hátrány
3. Tejay van Garderen (amerikai, BMC Racing) 13 mp h.
Kedden a Seraing és Cambrai közötti, macskaköves részekkel nehezített 223.5 km-es etap vár a mezőnyre.

Joaquim Rodríguezt ezúttal nem lehetett utolérni
Joaquim Rodríguezt ezúttal nem lehetett utolérni
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik