Tour de France: Alexander Kristoffé az első szakasz

Vágólapra másolva!
2020.08.29. 19:19
null
Alexander Kristoffé lett az első szakasz (Fotó: AFP)
A norvég Alexander Kristoff nyerte meg a 107. Tour de France kerékpáros-körverseny első szakaszát, amelyen a 176 fős mezőny 156 kilométert teljesített Nizzában és környékén.

 

A kerekesek a Promenade des Anglais-ről indulva két rövidebb és egy hosszabb kört tettek meg szombaton. Az eső sokáig esett, szinte végig csúszós volt az aszfalt, emiatt több bukás is történt, így az utolsó nagy lejtőt visszafogott tempóban tette meg a főmezőny, és a csak a hajrára pörgött fel ismét.

Az utolsó, tengerparti egyenesen megint volt egy több kerekest érintő nagyobb bukás, de már három kilométeren belül, így ők is az élen célba érkezőkével azonos idővel kerültek fel a listára.

A hajrában Kristoff volt a legerősebb, mögötte a tavaly világbajnok dán Mads Pedersen lett a második, a holland Cees Boll pedig a harmadik.

A mezőny vasárnap marad a környéken, de már 186 kilométert teljesít ugyancsak nizzai rajttal és célba érkezéssel. A résztvevők összesen 3470 kilométert tekernek le, amíg szeptember 20-án célba érnek a párizsi Champs-Élysées-n.

A francia körversenyt a koronavírus-járvány miatt rendezik meg a nyár közepe helyett szokatlan időpontban, de még így is az idei első háromhetes viadal, mivel a szintén elhalasztott, általában májusi Giro d'Italia csak októberben lesz, és azt követi, részben átfedéssel a Vuelta a Espana.

TOUR DE FRANCE, 1. SZAKASZ (Nizza–Nizza, 156 km)
1. Alexander Kristoff (norvég, UEA Team Emirates) 3:46:23 óra
2. Mads Pedersen (dán, Trek-Segafredo) azonos idővel
3. Cees Boll (holland, Team Sunweb) a. i.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik