Tour: az egyik szlovén szakaszt nyert, a másik az élre állt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.06. 17:18
null
Primoz Roglic átvette a vezetést a Tour de France-on (Fotó: AFP)
A szlovén Tadej Pogacar nyerte meg a Tour de France országúti kerékpáros-körverseny kilencedik szakaszát vasárnap, amelyen honfitársa, Primoz Roglic átvette a sárga trikót.

 

A Pau és Laruns közötti 153 kilométeres hegyi etapon két első, két harmadik és egy negyedik kategóriás emelkedőt kellett teljesítenie a mezőnynek. A több mint 80 kilométert egyedül tekerő svájci Marc Hirschit kevéssel a cél előtt érte be egy négyfős csapat, benne az iramot diktáló Pogacarral, valamint az összetettben jó pozícióban lévő, a szakasz előtt második Rogliccsal. A hajrában ötfős sprintbefutó döntött, amelyben a két szlovén végzett az első két helyen, Hirschinek annyi ereje maradt, hogy harmadikként végzett.

A szakasz nagy vesztese a brit Adam Yates lett, aki 54 másodperces hátránnyal ért célba, és összetettben a szakasz előtt még élen álló kerekes visszaesett a nyolcadik helyre.

Összetettben Egan Bernal lépett a második pozícióba, a kolumbiai az ötfős bolyban negyedikként, a győztessel azonos idővel ért célba. Hátránya Rogliccsal szemben 21 másodperc. A francia Guillaume Martin meg tudta őrizni a harmadik helyét összetettben, de kilenc helyett 28 másodpercre került az éllovastól.

A hétfői szünnapot követően kedden az Ile d'Oléron Le Chateau-d'Oléron és az Ile de Ré Saint-Martin-de-Ré közötti 168.5 kilométer megtétele vár a mezőnyre.

TOUR DE FRANCE
9. szakasz, Pau–Laruns, 153 km

1. Tadej Pogacar (szlovén, UAE Team Emirates) 3:55:17 óra
2. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) azonos idővel
3. Marc Hirschi (svájci, Sunweb) a. i.
4. Egan Bernal (kolumbiai, Ineos Grenadiers) a. i.
...7. Guillaume Martin (francia, Cofidis) 11 mp h.
...15. Adam Yates (brit, Mitchelton-Scott) 54 mp h.

Az összetett élcsoportja
1. Roglic 38:40:01 óra
2. Bernal 21 mp h.
3. Martin 28 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik