Rodríguez üldözőit legyőzve tartja előnyét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2012.05.23. 18:37
null
Rodríguez vicsorog és ünnepel – Hesjedalnak (balra) és Bassónak csak a vicsorgás jutott (fotó: Action Images)
Joaquim Rodríguez nyerte meg az olasz kerékpáros körverseny, a Giro d’Italia 17., szerdai szakaszát, így a spanyol versenyző megőrizte előnyét két legfőbb üldözője, a kanadai Ryder Hesjedal és az olasz Ivan Basso előtt.

 

A Falzes és Cortina d’Ampezzo közötti 186 kilométeres szakasz az egyik legkeményebbnek ígérkezett az idei Girón – négy csúcs megmászásával –, ám a rózsaszín trikót viselő Joaquim Rodríguez bizonyította: nem érdemtelenül vezeti az összetettet, és remek győzelmet aratott.

Egy ötösfogatból álló csoport sokáig vezetett, de a harmadik emelkedő előtt elfogyott az előnyük. Ivan Bassót remekül támogatta a csapata, vezetett is, de a hajrá előtt Ryder Hesjedal is megpróbált kitörni, sikertelenül.

Az élen egy hatos vezető csoport alakult ki, amelyben azonban ott volt az éllovas Joaquim Rodríguez is, és tartotta a többiekkel az iramot. Az utolsó csúcsra – amit Basso korábban csak „arculcsapásként” jellemzett – az olasz Domenico Pozzovivo ért fel elsőként, ám a végső hajrá még ezután következett.

A győzelem remek hajrával végül Rodríguezé lett, aki második szakaszsikerével megőrizte előnyét összetettben, és tett egy újabb nagy lépést a végső győzelem felé.

GIRO D'ITALIA, 2012
17. SZAKASZ, FALZES–CORTINA D’AMPEZZO, 186 KM
1. Joaquim Rodríguez (spanyol, Team Katyusa) 5:24:42
2. Ivan Basso (olasz, Liquigas-Cannondale) azonos idővel
3. Ryder Hesjedal (kanadai, Garmin-Barracuda) a. i.
AZ ÖSSZETETT ÁLLÁSA
1. Joaquim Rodríguez 74:46:46
2. Ryder Hesjedal + 30 másodperc hátrány
3. Ivan Basso + 1:22 perc hátrány

Holnap a San Vito di Cadore és Vedelago közti 139 km-es szakasz vár a mezőnyre.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik