Kreuziger nyerte meg a 19. szakaszt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2012.05.25. 17:58
null
Kreuziger magabiztosan nyerte meg a 19. szakaszt (Fotó: Action Images - archív)
Az olasz kerékpáros körverseny (Giro d’Italia) 19., Treviso és Val di Fiemme közötti 198 kilométeres hegyi szakaszát Roman Kreuziger nyerte meg, az összetettben továbbra is a spanyol Joaquim Rodrígeuz áll az élen, de az etapot másodikként záró Ryder Hesjedal 17 másodpercre csökkentette hátrányát vele szemben.

 

Újabb hegyi szakasz várt pénteken a mezőnyre, öt emelkedővel dúsítva. A Giro végéhez közeledve az összetettben előkelő pozíciót elfoglaló kerekesek megkezdték a pszichikai hadviselést, Joaquím Rodríguez például azt állította, hogy jobban fél a Liquigastól, mint Ivan Bassótól.

A sajtó azonban mégis egy Alberto Contadorral kapcsolatban napvilágot látott hírrel foglalkozott, miszerint a doppingolás miatt eltiltott kerekes az Omega Pharma-Quickstepnél folytatja, ha visszatér. A Saxo Bank csapatfőnöke, Bjarne Riis azonban egy antwerpeni újságnak megerősítette: Contador nem megy sehová.

Egy 17 főt számláló csoport lépett meg a mezőnytől, hétperces előnyt összegyűjtve. Az első hegyi hajrá – melyet Stefano Pirazzi nyert meg – az esővel is meg kellett birkóznia a mezőnynek, José Rujano (Androni) fel is adta a versenyt. A szökevények folyamatosan szakadtak szét, előnyük egyre csökkent, köszönhetően a mezőny elején tempózó Liquigas, Asztana és Katyusa kerekeseinek.

A rózsaszín trikós Rodríguez és vetélytársai, Basso és Ryder Hesjedal a mezőny elején haladtak, csapattársaik védelmező és segítői „kezeitől óvva”.

A szakasz utolsó részében aztán Roman Kreuziger mindenkit állva hagyott, és bár a végére teljesen elfáradt, 19 másodperc így is megmaradt előnyéből a második helyen záró Hesjedal előtt, aki 13 szekundumot faragott félperces hátrányából összetettben a most harmadikként beérkező Rodríguezzel szemben.

GIRO D'ITALIA
19. SZAKASZ, Treviso–Alpe di Pampeago, 195 kilométer
1. Roman Kreuziger (cseh, Astana Pro Team) 6:18:02 óra
2. Ryder Hesjedal (kanadai, Garmin) 19 mp. hátrány
3. Joaquim Rodríguez (spanyol, Katyusa) 32 mp. hátrány
AZ ÖSSZETETT ÁLLÁSA
1. Joaquim Rodríguez (spanyol, Katyusa) 84:06:12 óra
2. Ryder Hesjedal (kanadai, Garmin) 17 mp. hátrány
3. 3Michele Scarponi (olasz, Lampre-ISD) 1:39 p hátrány.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik