Kerékpár: megúszta a börtönt a doppingdoktor

Vágólapra másolva!
2013.04.30. 15:16
Három hónap után megszületett az ítélet a doppingdoktor ügyében: Eufemiano Fuentes egy év felfüggesztett börtönbüntetést kapott és négy év eltiltást a munkájától egy madridi bíróság határozata alapján. Fuentest bűnösnek találták a közegészségügyi szabályok megsértésében és páciensei életének veszélyeztetésében.

A kerékpársportot megrázó ügy 2006 májusában robbant ki, amikor egy razzia során számos doppingkészítményt és mintegy kétszáz, vért tartalmazó tasakot foglalt le a rendőrség több madridi lakásban. A per Fuentes és négy társa ellen januárban kezdődött meg egy madridi bíróságon, és olyan versenyzők ismerték el doppingos múltjukat, mint az olasz Ivan Basso vagy az amerikai Tyler Hamilton.

Az április elején lezárult per ítélete kedden született meg, Fuentes egy év felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A doppingdoktor segítője, José Ignacio négy hónap felfüggesztettet és ugyanennyi munkától való eltiltást kapott, míg Yolanda Fuentest, Manolo Saizt és Vicente Beldát tisztázták a vádak alól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik