Kerékpár: jövőre a UCI kivizsgálja és elemzi a bukásokat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.28. 12:06
A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) jövőre kivizsgálja a versenyeken történő bukásokat. David Lappartient elnök a vasárnap zárult imolai országúti világbajnokság helyszínén tartott sajtótájékoztatóján vázolta fel az UCI erre vonatkozó terveit.

„A versenyzők biztonsága a legfontosabb, ennek ellenére nincsenek részletes adataink a bukásokról. Ezért 2021-ben alaposan kielemezzük az eseteket és az okokat" – jelentette ki a francia sportdiplomata.„A versenyzők biztonsága a legfontosabb, ennek ellenére nincsenek részletes adataink a bukásokról. Ezért 2021-ben alaposan kielemezzük az eseteket és az okokat" – jelentette ki a francia sportdiplomata.

A balesetek analizálása új szabályokhoz is vezethet, illetve szabályozhatják a kerékpárosok viselkedését is a mezőnyben.

A közelmúltbeli balesetek közül augusztusban a lengyel körversenyen a holland bajnok Fabio Jakobsen egy sprintbefutóban hatalmasat bukott, és két napig kómában volt. A Tour de Hongrie legsúlyosabb bukásában a belga Boris Vallée-nek eltört a medencecsontja, míg a Tour de France-ot már a nyitó szakasz után fel kellett adnia sérülés miatt a belga világbajnok Philippe Gilbert-nek és a német John Degenkolbnak. Utóbbi viadalon később agyrázkódással kidőlt a francia Romain Bardet is. A múlt heti országúti világbajnokságon pedig Dygert Owen a női időfutam címvédőjeként bukott nagyot, s azóta lábműtéten esett át.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik