Kerékpár: az Armstrong-ügy lehet a sportág olimpiai végzete

Vágólapra másolva!
2013.01.15. 22:47
A Reuters hírügynökség értesülései alapján akár a teljes kerékpársportot kitilthatják az olimpiáról, amennyiben a nemzetközi vezetőség bármilyen vétkességére fény derül az Oprah Winfrey Show-ban leadásra kerülő Lance Armstrong-interjúban.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) volt elnöke, Dick Pound elmondta: ha olyan információ derül ki az Armstrong-interjúban, amivel bebizonyosodik, hogy az amerikai kerékpárost a sportág nemzetközi vezetősége segítette a doppingügyben, úgy akár a teljes kerékpársportot kitilthatják az olimpiáról.

„Az egyetlen lehetőség a sport megtisztítására, ha mindenkit kitiltanánk az olimpiáról. Ezzel azt üzennénk, hogy ha a legmagasabb szinten akarnak újra sportolni, akkor azt ki is kell érdemelniük" – javasolta a kanadai szakember.

„Pontosan ugyanezt kellett volna tenni a súlyemelésben is pár éve, azonban akkor azt mondták, hogy nem büntethetnek ártatlan sportolókat a kisebbség miatt. Egyszerűen a NOB nem lép fel elég keményen a doppingügyekben" – mondta Pound.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik