Giro: Roglic a második egyéni időfutamot is megnyerte

Vágólapra másolva!
2019.05.19. 20:34
null
Roglic erőt demonstrált az újabb időfutamon (Fotó: AFP)
Az első után a második egyéni időfutamon is agyonverte a mezőnyt Primoz Roglic, Vincenzo Nibalinak egy, a csalódást keltő teljesítményt nyújtó Simon Yatesnek több mint három percet adott a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körverseny vasárnapi, kilencedik szakaszán.

 

Tudtuk, hogy Primoz Roglic erős, és fekszik is neki a kilencedik szakasz időfutama, na de hogy ennyire...?

A szlovén sztár már a 102. Olasz körverseny nyitó egyéni időfutamán is brutális idővel verte rommá a mezőnyt és a riválisokat, jelezve, tényleg nagyon komolyan kell vele számolni – és vasárnap ugyanezt tette.

Ahhoz képest, hogy időfutamról beszélünk, hosszú volt az első hét záró etapja, emellett technikás és végig emelkedett, körülbelül a felétől kimondottan meredeken: azaz mintha csak Roglicra szabták volna. Ő pedig nem is okozott csalódást.

Pedig a nemrég az egyórás kerékpározás világrekordját megdöntő belga világbajnok, Victor Campenaerts elképesztő időt ment (ő az elején még száraz körülmények között tekerhetett, aztán jött az eső), a legtöbben a közelébe sem tudtak érni – mindent elmond, hogy a harmadikként végző Bauke Mollema is majdnem 50 másodpercet kapott tőle. De aztán jött Roglic, aki megint emberfeletti teljesítményt nyújtott, nedves pályán is!

Egyedüliként tudott 52 percen belülre kerülni, összetettbeli riválisai közül az amúgy kimondottan jó időfutamot tekerő, negyedikként beérő Vincenzo Nibalinak 1:05 percet, a meglepően gyengén teljesítő Simon Yatesnek pedig 3:11 percet adott. Roglic ezzel második az összetettben, az első hetet Valerio Conti zárja rózsaszín trikóban. Ám ez semmit sem jelent, hiszen hegy gyakorlatilag még nem volt: a legnagyobb kérdés, az emelkedőket kinek bírják majd a legjobban a lábai – a szlovén mindenesetre igen ígéretes formában van.

102. GIRO D'ITALIA
9. SZAKASZ (egyéni időfutam, Riccione–San Marino, 34.8 km):
1. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 51:52, 2. Campenaerts (belga, Lotto-Soudal) 11 másodperc hátrány, 3. Mollema (holland, Trek-Segafredo) 1:00 perc h., ...38. Conti (olasz, Emirates) 3:34 p h.
Az összetett állása: 1. (rózsaszín trikóban) Valerio Conti 36:08:32, 2. Roglic 1:50 p h., 3. Peters (francia, AG2R) 2:21 p h.
A gyorsasági pontverseny állása: 1. (ciklámen trikóban) Pascal Ackermann (német, Bora-Hansgrohe) 150 pont, 2. Démare (francia, Groupama-FDJ) 98, 3. Ewan (Lotto-Soudal, ausztrál) 91
A hegyi pontverseny állása: 1. (kék trikóban) Giulio Ciccone (olasz, Trek-Segafredo) 32, 2. Roglic 22, 3. Masnada (olasz, Androni Giocattoli) 18
A 25 éven aluliak versenyének állása: 1. Nans Peters 36:10:53, 2. Madouas (francia, Groupama-FDJ) 1:06 p h., 3. Carboni (olasz, Bardiani) 1:09 p h.
A csapatverseny állása: 1. Movistar 108:30:50, 2. Deceuninck-Quick Step 6:53, 3. Androni Giocattoli 8:04 p h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik