Giro d'Italia: kolumbiai tripla helyett ausztrál siker

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.12. 17:43
null
Ewan kicentizte a szakaszsikert Gaviria előtt (Fotó: AFP)
Az ausztrál Caleb Ewan nyerte meg a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körverseny hetedik etapját, ezzel első szakaszgyőzelmét aratta a centenáriumi olasz viadalon.

 

A tegnapi 217 után ma 224 kilométer – ezzel a második leghosszabb etap a centenáriumi olasz körön – várt a mezőnyre Castrovillari és Alberobello között, a sík terep pedig mezőnyhajrát ígért. Ennek megfelelően mindössze Giuseppe Fonzi (Wilier Triestina) és Dmitrij Kozoncsuk (Gazprom) szökött, 204 kilométer után azonban elkapta őket a mezőny.

Az alberobellói befutóra így összeállhattak a sprintvonatok, igaz Kristijan Koren (Cannondale) megpróbálkozott egy szökéssel, ám ezt gyorsan visszaverte a mezőny.

A sprintet végül az ausztrál Caleb Ewan (Orica–Scott) nyerte meg centikkel a már a harmadik szakaszgyőzelmére hajtó kolumbiai Fernando Gaviria (Quick-Step) és az ötödik etapot szintén a dobogó legalsó fokán záró ír Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) előtt.

A CÉLFOTÓ



Az összetett esélyesek a mezőnnyel együtt érkeztek meg, így Bob Jungels (Quick-Step) megtartotta a rózsaszín trikót. Holnap a Molfetta és Peschici közötti 189 kilométeres szakasz vár a mezőnyre.

GIRO D'ITALIA
7. SZAKASZ, CASTROVILLARI–ALBEROBELLO, 224 KM

1. Caleb Ewan (ausztrál, Orica–Scott) 5:35:18 óra
2. Fernando Gaviria (kolumbiai, Quick-Step) azonos idő
3. Sam Bennett (ír, Bora-Hansgrohe) a. i.

AZ ÖSSZETETT ÉLCSOPORTJA
1. Bob Jungels (luxemburgi, Quick-Step) 33:56:07 óra
2. Geraint Thomas (brit, Team Sky) 6 mp hátrány
3. Adam Yates (brit, Orica-Scott) 10 mp h.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik