Giro d'Italia: a versenyigazgató szerint lehetséges a halasztás

Vágólapra másolva!
2020.03.12. 21:51
null
Vegni egyelőre vár (Fotó: AFP)
Az idén – elviekben – május 9-én Budapestről rajtol az olasz országúti kerékpáros-körverseny, a Giro d'Italia. Ugyanakkor a Mauro Vegni a cyclingnews.comnak arról beszélt, nem elképzelhetetlen a háromhetes viadal elhalasztása a koronavírus-járvány miatt.

Mint ismert idén május 9-én Budapestről rajtolna, és Magyarországon rendeznék az olasz országúti kerékpáros-körverseny első három szakaszát. Ugyanakkor Mauro Vegni, versenyigazgató a cyclingnews.com-nak arról beszélt, nem tartja elképzelhetetlennek, hogy esetleg elhalasszák a verseny rajtját, miután a Kínából indult koronavírus-járvány európai gócpontja Olaszország, és Magyarországon is veszélyhelyzetet vezettek be szerdán.

Korábban már több országúti kerékpárosversenyt is elhalasztottak Olaszországban, amely a hét elején az egészségügyi helyzet gyakorlatilag teljes zár alá került, s április 3-ig minden sportesemény megrendezését megtiltották.

„Megpróbáljuk tartani a május 9-i rajtot, ugyanakkor egy alternatív dátumnak is rendelkezésre kell állnia a halasztás esetére. Egyeztetünk a magyar hatóságokkal, hogy lássuk, mi a helyzet, s mi történik az országban. Meg kell értenünk, hogy ahogy mi is, úgy a magyarok is most elsősorban a vírussal harcolnak. Még minden lehetséges, úgyhogy most az egyetlen, amit tehetünk, hogy várunk április 3-ig, hogy meglássuk, mi lesz. Azt hiszem, elkerülhetetlen, hogy az év hátralévő időszakának teljes versenynaptárát, minden sportágra tekintettel alaposan átdolgozzuk” – fogalmazott Vegni.

Magyarország szerdán általános beutazási tilalmat vezetett be négy ország, Kína, Irán, Dél-Korea és Olaszország állampolgáraival szemben, ami meglehetősen megnehezítené a Giro budapesti rajtjának megrendezését – ha arra most kerülne sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik