Dopping: Mindenre őszintén válaszolok Oprah-nak - Armstrong

Vágólapra másolva!
2013.01.13. 13:36
Az 1998 óta elért összes eredményétől megfosztott Lance Armstrong az Associated Pressnek elmondta, mindenre őszintén fog válaszolni Oprah Winfrey televíziós show-jában.

„Elmondtam neki, hogy arra tereli a beszélgetést, amerre akarja, én minden kérdésére nyíltan és őszintén fogok válaszolni” – idézik Armstrongot.

A beszélgetést hétfőn fogják rögzíteni Arsmtrong austini otthonában, de csak január 17-én kerül adásba (magyar idő szerint jövő péntek hajnalban) a tengerentúlon. Most fog először megszólalni Armstrong, mióta megfosztották hét Tour-győzelmétől.

Mint korábban beszámoltunk róla, a New York Times értesülései szerint Armstrong arra készül, hogy beismerje doppingvétségeit, de részletekbe valószínűleg nem fog belemenni. A 41 éves kerékpáros ettől azt reméli, hogy élete végéig szóló eltiltását enyhítik, és négy éven belül újra sportolhat – triatlon-, illetve futóversenyeken.

Armstrong mindig is tagadta, hogy doppingvétséget követett volna el, de az Amerikai Doppingellenes Ügynökség (USADA) ezt bebizonyította, s Armstrong nem védekezett tovább a vádak ellen, így dőlt el, hogy az 1998 óta elért eredményeitől megfosztják.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik