Contador tovább növelte előnyét összetettben

Vágólapra másolva!
2011.05.24. 17:41
null
Contador gyakorlatilag eldöntötte a Girót (Fotó: Reuters)
Címkék
A Giro d'Italia kerékpáros körverseny a hétfői pihenőnap után kedden egyéni időfutammal folytatódott. Több versenyző is okozott meglepetést kiváló idejével, végül azonban a végső győzelemre is esélyes Alberto Contador nyerte a szakaszt, több, mint harminc másodperces előnnyel. A második Vincenzo Nibali, a harmadik Michele Scarponi lett.

A szakasz elején lévő lejtőtől eltekintve szinte végig emelkedőn tekertek a versenyzők, az etap középső harmada átlagban tíz százalékosan emelkedik.

A szakasz elején rajtolók között Stef Clement, a Rabobank kerékpárosa vezetett sokáig, 30:28 perces idejével. Mögé Alessandro De Marchi (Androni) és David Millar (Garmin-Cervelo) jöttek fel a dobogóra.

A RadioShack ukrán kiválósága, Jaroszlav Popovics meglepetésre nagyon gyenge időt futott, mindössze a 133. helyen ért célba.

Több versenyző is meglepetést okozott remek idejével: Branyiszlav Szamojlov (Movistar) volt az első, aki 30 percen belülre került, majd később Stefano Garzelli (Acqua) 13 másodperccel megverte őt, és átvette a vezetést.

Garzelli sokáig vezetett, ekkor az Androni venezuelai kerékpárosa, José Rujano meglepetésre hét másodperccel jobb időt ment, és élre állt. Az összetettben második Vincenzo Nibali (Liquigas) és harmadik Michele Scarponi (Lampre-ISD) végül négy másodperc különbséggel egymás mögött értek be, előbbi másodikként, utóbbi harmadikként.

A szakaszt az összetettben élen álló Alberto Contador nyerte, szenzációs kerékpározással 34 másodpercet vert a második helyen célba ért Nibalira. A venezuelai Rujano végül negyedik lett, a sokáig vezető Garzelli ötödik, míg az Astana fiatal versenyzője, Roman Kreuziger lett a hatodik.

Összetettben növelte előnyét Contador, már mintegy öt perccel vezet Scarponi előtt, míg a harmadik Nibali hátránya már közel hat perc.

 

94. GIRO D'ITALIA
16. SZAKASZ
Belluno–Nevegal, 12.7 kilométer, egyéni időfutam
1. Alberto Contador (Saxo Bank) 28:55
2. Vincenzo Nibali (Liquigas) +0.34
3. Michele Scarponi (Lampre-ISD) +0.38
AZ ÖSSZETETT ÁLLÁSA
1. Alberto Contador 62.43.37
2. Michele Scarponi
+0.04.58
3. Vincenzo Nibali +0.05.45

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik