Contador meglepte a többieket Tropeában

Vágólapra másolva!
2011.05.14. 17:33
null
Contadornak volt mire innia (Fotó: Action Images– archív)
Címkék
Az olasz Oscar Gatto nyerte meg a Giro d’Italia nyolcadik, Sapri és Tropea közötti szakaszát, míg a második helyen Alberto Contador ért célba, aki az időjóváírásnak is köszönhetően feljött összetettben az ötödik helyre. A rózsaszín trikót továbbra is a holland Pieter Weening viselheti.

 

Az utóbbi napok hegyekkel nehezített szakaszai után szombaton szinte teljesen sík etap várt a mezőnyre, amely a Tirrén-tenger partján tekert végig.

Két kilométerrel a rajt után máris meglépett a többiektől két olasz, Leonardo Giordani (Farnese Vini) és Mirko Selvaggi (Vacansoleil), a páros pedig viszonylag hamar tízperces előnyre tett szert.

Ezt jó ideig tartani is tudták, de aztán a mezőny a HTC, a Quickstep, majd a Lampre vezetésével fokozatosan csökkenteni kezdte a különbséget. Giordaniékat végül 7 kilométerrel a vége előtt érték utol.

Mintegy ezer méter volt a célig, amikor Oscar Gatto robbantott, majd Alberto Contador eredt utána, ami láthatóan váratlanul érte a mezőny több tagját, köztük az összetettre esélyes versenyzőket is.

A szakaszgyőzelem Gattóé lett, de Contador is öt másodpercet adott a mögötte célba érkezőknek, ráadásul kapott 12 másodperc időjóváírást is. A Giro 2008-as győztese ezzel összetettben feljött az ötödik helyre – egy másodperccel megelőzve Michele Scarponit –, az élen továbbra is Pieter Weening áll.

GIRO D'ITALIA, 2011
8. SZAKASZ, SAPRI–TROPEA, 217 KM
1. Oscar Gatto (olasz, Farnese Vini) 4:59:45 ó
2. Alberto Contador (spanyol, Saxo Bank) azonos idővel
3. Alessandro Petacchi (olasz, Lampre) 5 mp hátrány
AZ ÖSSZETETT ÁLLÁSA
1. Pieter Weening (holland, Rabobank) 29:09:49 ó
2. Kansztancin Sziucu (fehérorosz, HTC-Highroad) 2 mp
3. Marco Pinotti (olasz, HTC-Highroad) a. i.
4. Christophe Le Mevel (francia, Team Garmin-Cervelo) 5mp 5 mp
5. Alberto Contador (spanyol, Saxo Bank) 13mp
6. Michele Scarponi (olasz, Lampre) 14mp

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik