Contador egyre közelebb a végső győzelemhez

Vágólapra másolva!
2011.05.26. 17:21
null
Contador magabiztos előnnyel áll az élen összetettben (Fotó: cyclingnews.com)
Címkék
Az olasz kerékpáros körverseny (Giro d'Italia) 18., Morbegno–San Pellegrino Terme közötti szakaszát az olasz Eros Capecchi nyerte honfitársa, Marco Pinotti előtt, a harmadik Kevin Seeldraeyers lett. A három versenyző korábban az élre állt, és mintegy hatperces előnnyel ért célba a mezőnyhöz képest. Alberto Contador továbbra is közel ötperces előnnyel vezet összetettben, így egyre közelebb kerül a végső győzelemhez.

A 18. szakasz első mintegy 50 kilométere különösebb esemény nélkül telt, szökési kísérlettel is mindössze csak egyszer próbálkozott egy nagyobb csoport, azonban a mezőny nem hagyta meglépni azt, az Astana és a Movistar kontrollálta az eseményeket.

Az Androni versenyzője, Emanuele Sella a Deignan nevű emelkedő előtt néhány másik kerékpárossal meglépett a mezőnytől. A hegy után a RadioShack vezérletével a mezőny utolérte a szökevényeket, így minden kezdődhetett elölről.

Mintegy 60 kilométerrel a befutó előtt az összetettben vezető Alberto Contador lelassított néhány másodpercre, ugyanis a hátsó kerekébe szorult valami, azonban a gyors igazítás ellenére sem szakadt le a mezőnytől.

Mintegy 50 kilométerrel a szakasz vége előtt egy nagyobb csoport lépett meg a mezőnytől: ennek tagjai voltak többek között Carlos Sestra (Cervelo), Marco Pinotti (HTC), Russel Downing (Sky) és Philip Deignan (RadioShack) is. Később Jérome Pineu (Quickstep) is csatlakozott a szökevényekhez, akik előnye már négy perc volt a mezőnnyel szemben.

Eközben a mezőnyben a rózsaszín trikót viselő Contador az élcsoportban tekert, és folyamatosan kommunikált csapattársaival.

Az élen álló boly folyamatosan szakadt szét, kisebb csoportokra oszlott. Az élre Pinotti, Eros Capecchi (Liquigas) és Kevin Seeldrayers (Quickstep) álltak, majd őket valamivel több, mint egyperces hátránnyal követte Gianluca Brambilla (CSF) és Paolo Tiralongo (Astana).

A mezőny élén a Lampre-ISD, a Liquigas, a Rabobank és a Saxo Bank versenyzői tekertek, Contador és az összetettben második Michele Scarponi is az élmezőnyben haladtak.

Tíz kilométerrel a befutó előtt az élen álló hármas tovább növelte előnyét, és már közel hét perccel vezetett a mezőny előtt, miközben Tiralongo és Brambilla másfél percre voltak a szökevényektől.

A célegyenesre az élen álló trió fej-fej mellett haladva fordult rá, és végül Capecchi hajrázott a legjobban, és megnyerte a szakaszt. A második helyen Pinotti végzett, míg Seeldraeyers lett a harmadik. Mögöttük végül Brambilla lehajrázta Tiralongót, így negyedik lett, míg az Astana kerékpárosa az ötödik helyen ért célba.

Az összetettben továbbra is Alberto Contador áll az élen, és mögötte is változatlan a helyzet: Michele Scarponi megtartotta második helyét, míg Vincenzo Nibali maradt a harmadik.

94. GIRO D'ITALIA
18. szakasz, Morbegno–San Pellegrino Terme, 151 km
1. Eros Capecchi (Liquigas)
2. Marco Pinotti (HTC-Highroad)
3. Kevin Seeldraeyers (Quickstep)
AZ ÖSSZETETT ÁLLÁSA
1. Alberto Contador 71.45.09
2. Michele Scarponi
+0.04.58
3. Vincenzo Nibali +0.05.45
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik