Cavendisht csak megszorítani tudták Petacchiék

Vágólapra másolva!
2011.05.19. 17:42
null
Mark Cavendish elbírt az olaszokkal a szakasz végén (Fotó: Action Images, archív)
Címkék
Mark Cavendish nyerte meg a Giro d’Italia 12. szakaszát, miután a ravennai befutón lesprintelte Davide Apolloniót és Alessandro Petacchit. Összetettben továbbra is Alberto Contador vezet.

 

A 184 km-es távot szinte teljesen sík terepen teljesítették a kerekesek, így várható volt, hogy sprintbefutó dönt majd. Ezt egy sikeres szökés akadályozhatta volna meg, négy fő (Michal Golas, Davide Ricci Bitti, Stef Clement és Miguel Minguez) pedig hamar el is szakadt a többiektől. Rövid idő alatt közel ötperces előnyre tettek szert, de aztán ez fokozatosan csökkenni kezdett, mígnem valamivel több mint tíz kilométerrel a vége előtt a mezőny „bekebelezte őket”. Közben egy bukás is történt, amelybe az előző szakaszt megnyerő John Gadret is belekeveredett.

A legutóbbi, 2005-ös ravennai befutót Alessandro Petacchi nyerte meg, az olasz sprinter pedig most is ott volt az utolsó métereken az élbolyban – nem volt részese az utolsó előtti kilométeren a mezőnyt kettészakító bukásnak –, de sem neki, sem honfitársának, Davide Apolloniónak nem sikerült megelőznie Mark Cavendisht. Az angol sprinter kis különbséggel ugyan, de lehajrázta a többieket, így megszerezte második szakaszgyőzelmét az idei Girón.

Összetettben nem történt változás, továbbra is Alberto Contador vezet, 59 másodperces előnnyel Kansztantin Szivcov előtt.

GIRO D'ITALIA
12. SZAKASZ, CASTELFIDARDO–RAVENNA, 184 KM
1. Mark Cavendish (brit, HTC-Highroad)
2. Davide Apollonio (olasz, Team Sky) a. i.
3. Alessandro Petacchi (olasz, Lampre) a. i.

 

AZ ÖSSZETETT ÁLLÁSA
1. Alberto Contador (Saxo Bank) 44:15:16
2. Kansztantin Szivcov (HTC-Highroad) +0:00:59
3. Vincenzo Nibali (Liquigas) +0:01:21
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik