Kerékpár-vb: Evenepoel aranyérme az országúti időfutamban

Vágólapra másolva!
2023.08.11. 18:30
null
A három dobogós (Fotó: Getty Images)
A belga Remco Evenepoel nyerte a glasgow-i kerékpáros-világbajnokság országúti férfi időfutamát pénteken.

 

Az indulók között ott volt többek között a kétszeres világbajnok olasz Filippo Ganna, a számban kétszeres vb-ezüstérmes belga Wout van Aert, az időfutamban eddig egy vb-ezüst- és két bronzéremmel rendelkező honfitársa, Evenepoel, az idén mezőnyversenyben bronzérmes szlovén Tadej Pogacar, illetve a brit Geraint Thomas.

A legjobb időt magabiztos teljesítménnyel Evenepoel tekerte, így a 2019-es Európa-bajnoki címe, illetve a mezőnyversenyben megszerzett tavalyi vb-aranya után egy évig az időfutamokon tekerhet a szivárványszínű trikóban. Másodikként Ganna zárt, aki Glasgow-ból három medállal tér haza: a pályán egyéni üldözőversenyben diadalmaskodott, míg a szám csapatversenyében második lett az olasz négyessel. A harmadik helyet a 19 éves brit Joshua Tarling szerezte meg.

KERÉKPÁR, VILÁGBAJNOKSÁG, GLASGOW
Férfi időfutam, Stirling és környéke, 48.8 km

Világbajnok: Remco Evenepoel (Belgium) 55:19.23 óra
2. Filippo Ganna (Olaszország) 12.28 másodperc hátrány
3. Joshua Tarling (Nagy-Britannia) 48.20 mp h.

Székelyföldi körverseny: Karl harmadik a második szakaszon
Karl Ádám harmadikként ért célba a székelyföldi országúti kerékpáros-körverseny második szakaszán. Pénteken a Csíkszereda és Marosvásárhely közötti 158.6 kilométeres távval folytatódott a négynapos viadal, az Epronex-Hungary sprintere harmadikként tekert be. Karl a prológon negyedik, az első etapon hatodik lett, míg összetettben – a procyclingstats szakportál szerint – a második helyről várja a folytatást: a székelyföldi körverseny szombaton a Marosvásárhely és Csíkszereda közötti 145.1 kilométeres szakasszal zárul.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik