Kerékpáros ob: címvédésre készül Vas Blanka és Valter Attila

Cz. Á.Cz. Á.
Vágólapra másolva!
2023.06.24. 22:04
null
Valter Attila célja, hogy megtartsa a mezőnybajnoki trikót vasárnap (Fotó: Imago Images)
A Jumbo sztárja második, az SD Worx kiválósága negyedik országos bajnoki címét aratná a mezőnyversenyben vasárnap.

Folytatódik az országos bajnokságok hete a kerékpársportban, ugyanis világszerte most rendezik ezeket a küzdelmeket. Az időfutamokkal kezdtek szinte mindenhol, nagy meglepetés pedig nem is született. Itthon Valter Attila (Jumbo-Visma) simán megnyerte a debreceni időfutamot, a címet ezzel 2019 után visszahódítva, Olaszországban Filippo Ganna (Ineos Grenadiers), az Egyesült Államokban Brandon McNulty (Ineos Grenadiers), Szlovéniában Tadej Pogacar (UAE Emirates) diadalmaskodott, az utóbbi több mint öt percet (!) vert az ezüstérmesre.

A hét végén a mezőnyversenyek következnek, így van ez Magyarországon is: vasárnap a szokásokhoz híven Pannonhalmán méreti meg magát a hazai elit. A favorit ezúttal is Valter, mögötte Dina Márton (ATT Investments) és Fetter Erik (Eolo-Kometa) emelkedik ki, a mezőnyverseny pedig minden bizonnyal több izgalmat tartogat, mint a steril időfutam.

A Svájcban múlt héten első world tour szakaszgyőzelmét megszerző Vas Blanka (SD Worx) fölénye a nőknél talán még Valterénál is nagyobb, ő sorozatban negyedik sikerét aratná. Legfőbb kihívói a Spanyolországban kerékpározó – a hétközi időfutamon az U23-as kategóriában Vasénál jobb idővel diadalmaskodó Zsankó Petra (Massi-Tactic) és a holland Grouwels-Watersley R&D-ben tekerő Jordán Dorka lehetnek.

A nők 9.30-kor rajtolnak, a férfiak csak ebédidőben, 13.30-kor – az előbbiekre 91.7 kilométer vár, Valterék 170 kilométert tesznek meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik