Tour de Hongrie: olimpiai bajnok sztársprinter is érkezik a versenyre

Vágólapra másolva!
2023.04.24. 18:19
null
Viviani is visszatér a TdH-ra (Fotó: Getty Images)
Elia Viviani ott lesz a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny mezőnyében – számolt be róla a Tour de Hongrie szervezőbizottsága hétfőn a viadal közösségi honlapján.

A magyar körverseny közösségi oldala hétfőn számolt be arról, hogy 2022 után ismét rajthoz áll az Ineos Grenadiers olasz sprintere. A 34 esztendős Viviani országúton 2019-ben Európa-bajnok, pályán 2016-ban omniumban olimpiai bajnok volt, utóbbi szakágból két vb-aranya és nyolc Eb-elsősége is van. A 2018-as Giro d'Italián megnyerte a pontversenyt, az olasz körversenyen eddig öt, a Vuelta a Espanán három, míg a Tour de France-on egy szakaszon diadalmaskodott.

Viviani a harmadik sztársprinter, aki visszatér a Tour de Hongrie-ra, a tavaly már szerepelt egyaránt holland Dylan Groenewegen (Jayco AlUla) és az Európa-bajnok Fabio Jakobsen (Soudal Quick-Step) is indul az előzetes rajtlisták alapján, illetve először rajthoz áll az ausztrál Caleb Ewan (Lotto Dstny) is.

A május 10. és 14. között sorra kerülő, immár a nemzetközi szövetség (UCI) ProSeries-sorozatába tartozó 44. magyar körversenyt a tervek szerint 22 csapat részvételével rendezik meg. A közmédia teljes hosszában élőben közvetít minden szakaszt, akárcsak a csapatbemutatót, amelyre május 9-én 18.30-tól kerül sor Keszthelyen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik