Tour de Hongrie: kijelölték a magyar válogatott keretét

Vágólapra másolva!
2023.04.26. 17:47
null
Dér Zsolt Szijártó Zéténytől vár sokat (Fotó: Dodó Ferenc, archív)
A magyar országúti szövetségi kapitány, Dér Zsolt kijelölte a válogatott keretet a Tour de Hongrie kerékpáros-körversenyre, amelyen így Filutás Viktor, Szijártó Zétény, Orosz Bálint, Pápai Ádám, Hrenkó Norbert és Sidló Dániel indul.

 

„A Tour de Hongrie-ra mindig nehéz összeállítani a csapatot, mert a profi versenyzők nagy része saját csapatával áll rajthoz, így nekem kisebb a merítési lehetőségem” – mondta a névsort az M1 aktuális csatornának ismertetve Dér Zsolt, aki hozzátetette, a szabályok értelmében azok közül válogathatott, akiknek a klubja nem szerepel a magyar körversenyen.

A szakvezető szerint pozitív lenne, ha sikerülne szökésekbe belekerülni, de egy-egy szakaszon örülne a legjobb tízbe vagy húszba kerülésnek is.

„A fiatalok közül Szijártótól várok sokat, aki monacói csapatban szerepel, sok versenyen indult, azokon nagyon jól is szerepelt, így jó formában érkezik” – mondta Dér Zsolt, aki bízik benne, hogy a kétszeres magyar bajnok Filutás is "labdába tud rúgni."

A május 10. és 14. között sorra kerülő, immár a nemzetközi szövetség (UCI) ProSeries-sorozatába tartozó 44. magyar körversenyt a tervek szerint 22 csapat részvételével rendezik meg. A M4 Sport teljes hosszában élőben közvetít minden szakaszt, akárcsak a csapatbemutatót, amelyre május 9-én 18.30-tól kerül sor Keszthelyen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik