Pályakerékpáros-vb: Szalontay nem jutott a legjobb 16 közé sprintben

Vágólapra másolva!
2022.10.15. 14:42
null
Szalontay Sándor 14. helyen zárt sprintben a pályakerékpáros-vb-n (Fotó: Nemzeti Sport)
Szalontay Sándor az első fordulóban búcsúzott, így nem jutott a legjobb 16 közé sprintben a pályakerékpárosok világbajnokságán – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

A két év múlva a párizsi olimpia pályaversenyeinek otthont adó Saint-Quentin-en-Yvelines velodromjában a férfi sprinterek kvalifikációjában 35-en indultak szombaton röviddel dél után. A 32 esztendős bringás, a vb egyetlen magyar indulója 9.631 másodperces 200 méteres ideje – ez 74.759 km/órás átlagsebességet jelent – a 14. helyre volt elég a vb eredményközlője alapján. Az első négy idő birtokosa közvetlenül a nyolcaddöntőbe jutott, míg az 5–28. helyezettekre kieséses párharc várt a 16 közé jutásért.

Szalontayra – aki a müncheni multisport Európa-bajnokságon augusztusban a negyeddöntőig jutott és nyolcadik lett – a 23 éves Martin Cechman várt, aki két éve tagja volt a csapatsprintben Eb-ezüstérmes cseh triónak, a mostani kvalifikációban pedig öt századmásodperccel maradt el Szalontaytól.

Kettejük szemtől szembeni párharcában viszont Cechman bizonyult jobbnak, 1 tizeddel előzte meg Szalontayt, akinek ezzel lezárult a szereplés a világbajnokságon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik