Sportrádió: a legjobb nyolchoz életem formája kell a vb-n – Szalontai Sándor

Vágólapra másolva!
2022.08.24. 21:51
null
Szalontay Sándor (jobbra) a Sportrádió vendége volt
„A legjobb nyolc úgy érhető el októberben a vébén, hogyha életem csúcsformájában kelek fel reggel” – mondta a Sportrádió Hazafutás című műsorában Horváth Gergely Áron műsorvezetőnek Szalontay Sándor pályakerékpáros, aki bravúrosan szerepelt a müncheni multisport Eb-n.

A legjobb 16 között legyőzte litván ellenfelét, a számban két éve Eb-bronzérmes Vasilijus Lendelt, majd a negyeddöntőben az a Jack Carlin várt rá, aki a tokiói olimpián csapatban ezüst-, egyéniben bronzérmes lett. Szó volt az Eb-n kívül a sport veszélyeiről, a frissen épülő Kőbányai BringArénáról, illetve az októberi, Franciaországban rendezendő vb-ről is!

„Nekem ez a top nyolc a legjobb eredményem Európa-bajnokságon, úgyhogy nagyon örülök neki. Hogy aztán ezt a kerékpáros szakma hova teszi Magyarországon, majd eldől. Nekem viszont ez volt a legjobb Eb-m, mert mindhárom számban, ahol elindultam, ki tudtam hozni magamból az aznapi formámat. Az Eb nagyon jó erőfelmérő volt, remélem, sokat tudok hasznosítani belőle a folytatásban” – értékelte müncheni szereplését Szalontay, s kitért a felkészülési időszakra, illetve a felkészülésében várható változásokra is.

„Jelenleg Lengyelországban edzőtáborozok sokat, amikor lehet. Ennek a lehetőségnek nagyon örülök, mert profi körülmények között, profi edzőkkel, videofelvételekkel, elemzésekkel tudok készülni és ez sokat számít. Már beszéltünk róla a lengyelekkel, hogy ha elkészül a BringAréna, akkor majd ők is jönnek edzőtáborozni hozzánk. Az épülő Kőbányai BringAréna jobb lesz, mint a Millenáris, mert ez fedett pálya lesz, ahol meg tudod csinálni az edzésmunkát, ha esik, ha fúj. Amióta kerékpározok, erre a létesítményre várok" – fogalmazott Szalontay az új létesítmény kapcsán, s beszélt az októberi franciaországi világbajnokságról is.

„Más lesz a mezőny a vébén, sok tengerentúli kerékpárossal, ausztrálok, japánok is lesznek ott és erősek az amerikaiak is. A nyolcba jutás úgy érhető el a vébén, hogyha életem formájában kelek fel reggel" – mondta Szalontay.

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA MEGHALLGATHATÓ!


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik