Kerékpár: „A TGV elcsaphatta volna őket” - rendőrségi eljárás jöhet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.13. 12:29
A francia nemzeti vasúttársaság (SNCF) rendőrségi eljárás megindítását sürgeti a Párizs-Roubaix versenyen életveszélyes és felelőtlen manőverbe kezdő kerékpárosokkal szemben.

A mezőny egy része egy vasúti átjáróban a lezárt sorompó (és a rendőrmotorosok visszatartási kísérletei) ellenére átment egy közeledő TGV előtt. A hasonló manővereket a Párizs-Roubaix verseny szabálykönyve szigorúan tiltja.A mezőny egy része egy vasúti átjáróban a lezárt sorompó (és a rendőrmotorosok visszatartási kísérletei) ellenére átment egy közeledő TGV előtt. A hasonló manővereket a Párizs-Roubaix verseny szabálykönyve szigorúan tiltja.

Az SNCF azt szeretné elérni, hogy a rendőrség a közúti biztonság veszélyeztetése miatt indítson eljárást az érintett versenyzőkkel szemben.

„Minden biztonsági előírással szembementek. Tévénézők milliói láthatták ezt a nagyon súlyos és felelőtlen szabálysértést, melynek könnyen tragikus kimenetele lehetett volna. Néhány másodperccel később jött a TGV és elcsaphatta volna a kerékpárosokat” – tudatta az SNCF. A viadal szervezői nem büntették meg a versenyzőket, indoklásuk szerint nem mindenki tudott megállni a leeresztett sorompó előtt.

„Az élcsoportban tekerő kerékpárosok nem tudtak volna biztonságosan megállni, a mezőny tíz méterre volt, mikor a sorompó elkezdett lecsukódni” – írta a szervezőbizottság. A legendás versenyt a német John Degenkolb nyerte meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik