Froome feladta a Tourt, Contador sok időt veszített

Vágólapra másolva!
2014.07.09. 15:51
null
Nem éppen ideális körülmények között teljesítették a kerekesek az 5. szakaszt (Fotók: Reuters)
A holland Lars Boom nyerte meg a Tour de France 5. szakaszát, amelyen bukás miatt feladta a versenyt a címvédő Chris Froome. Összetettben Vincenzo Nibali vezet, aki több mint két és fél perccel növelte előnyét Alberto Contadorral szemben.

A keddi bukását kisebb sérülésekkel megúszó Froome szerdán kétszer is elesett, és a második eset után már nem tudta folytatni a versenyt.

Az Ypres és Arenberg Porte du Hainaut közötti 5. szakasztól tartottak a kerékpárosok, hiszen az 152.5 km-es etap második felében macskaköveken is visz az út – amely ráadásul az esőtől csúszóssá vált –, ám Froome még ez előtt bukott kétszer is. Először, 35 km után még visszaült a kerékpárra, a második esését követően azonban a karját fogva inkább a kísérőautóba ült be.

CONTADOR EGYÜTTÉREZ FROOME-MAL
Innen szeretném támogatásomról biztosítani Chris Froome-ot. Hónapokat dolgozott, és most mindennek vége. Nagy veszteség ez a Tournak. Jövőre találkozunk.

„Nagyon letört vagyok, hogy fel kellett adnom az idei Tourt. A sérült csuklóm és a nehéz körülmények miatt majdnem lehetetlen volt irányítani a biciklimet” – írta a Twitteren Froome.

Nem csak a Team Sky brit menője kötött közelebbi ismeretséget az aszfalttal, a nap során ugyanis nagyon sokan estek még el. Alberto Contador végig tudott menni, de több mint két és fél perces hátránnyal érkezett célba az összetettben vezető Vincenzo Nibali mögött.

Az olasz kerekes astanás csapattársával, Jakob Fuglsanggal együtt a szakaszgyőzelemért is versenyben volt, ám az utolsó kilométereken nem voltak képesek átvenni Lars Boom ritmusváltását. A terepkerékpáros világbajnoki címmel büszkélkedő 28 éves holland a Belkin első etapsikerét szerezte az idei Touron.

Lars Boom arcán ott van a 152.5 km nyoma
Lars Boom arcán ott van a 152.5 km nyoma

TOUR DE FRANCE
5. SZAKASZ, YPRES–ARENBERG PORTE DU HAINAUT, 152.5 KM

1. Lars Boom (holland, Belkin Pro Cycling Team) 3:18:35
2. Jakob Fuglsang (dán, Astana Pro Team) 19 mp. hátrány
3. Vincenzo Nibali (olasz, Astana Pro Team) azonos idővel

AZ ÖSSZETETT ÉLMEZŐNYE
1. Vincenzo Nibali 20:26:46
2. Jakob Fuglsang 2 mp. h.
3. Peter Sagan (szlovák, Cannondale) 44 mp. h.
4. Michal Kwiatkowski (lengyel, Omega Pharma - Quick-Step Cycling Team) 50 mp h.
5. Fabian Cancellara (svájci, Trek Factory Racing) 1:17 perc hátrány
6. Jurgen Van Den Broeck (belga, Lotto Belisol) 1:45 p. h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik