Tour de France: Wiggins arra számít, hogy nem indulhat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.06.06. 13:29
null
Bradley Wiggins a jelek szerint nem pezsgőzhet a Tour de France-on (Fotó: Action Images)
A 2012-es bajnok Bradley Wiggins arra számít, hogy nem indulhat a július 5-én rajtoló Tour de France országúti kerékpáros körversenyen, mert csapata a címvédő Chris Froome-ot favorizálja.

 

A 34 éves Wiggins elmondta: az elmúlt hetekben a Team Sky-tól egyértelmű jelzéseket kapott arra vonatkozóan, hogy nem szerepelhet a Touron, Dave Brailsford igazgató pedig két napja jelezte neki, csak akkor készüljön, ha Froome megsérül.

A két brit bringás kapcsolata nem felhőtlen, ezért a Sky csapat nagyon óvatosan kezeli az éppen Angliából, Leedsből rajtoló Tourra történő keretkijelölést.

A 29 esztendős Froome a franciaországi Critérium du Dauphine Liberén, míg Wiggins – aki a kaliforniai körverseny megnyerésével „hangolt” – a svájci körversenyen indul a következő időszakban.

Wiggins korábban kijelentette: ez lenne az utolsó Tourja, utána visszatér a pálya szakághoz, s a riói ötkarikás játékokon abban kíván sikereket elérni. Most viszont úgy foglalt állást, hogy ha még valaha szeretne indulni a francia körversenyen, akkor el kell hagynia a Team Sky-t.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik