Kerékpár: világbajnokokkal mutatták be a Merida-csapatot

Vágólapra másolva!
2014.02.23. 09:16
null
A Merida továbbra is meghatározó szerepre készül mindkét szakágban
Ritkán fordul elő a kerékpársportban, hogy egy csapatprezentáción két világbajnokot is dobogóra szólítanak. A mallorcai csapatbemutatón egy időben mutatták be a gyári meridások idei országúti és hegyikerékpáros sorát, mindkettőben egy-egy szivárványtrikóssal.



Februárban Mallorcán prezentált a 2014-re az országúti világbajnokot, a portugál Rui Costát is soraiban tudó Lampre Merida gárdája, valamint a hegyikerékpársport nagyasszonyával, a sokszoros világ- és olimpiai bajnok Gunn Rita Dahléval felálló Multivan Merida Biking Team.

Az aktuális szenzációt mégis inkább Chris Horner leigazolása jelentette. A 42 esztendős amerikai, aki tavaly minden idők legidősebb GT-győztese lett a háromhetes Spanyol körverseny megnyerésével, egy évre kötött szerződést, és a Giro d’Italia, valamint a Vuelta-címvédés szerepel a céljai között. A világbajnok Rui Costa ennél is tovább ment a 2014-es szezon tervezésekor: a világ legismertebb kerékpárversenyén, a Tour de France-on száll harcba a sárga trikóért, idén először koncentrál majd pályafutása során az összetettre.

A hegyikerékpáros csapat, a Multivan Merida Biking Team is nagy reményekkel, fiatalokkal erősítve vág neki a 2014-es világkupaszezonnak, sorában a 41 éves regnáló maratoni-világbajnokkal, Gunn Rita Dahléval és a 2013-as vb-3. José Antonio Hermidával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik